Koekenpannen

Wist je dat er verschillende soorten koekenpannen zijn? Vlees kun je het beste bakken en braden in een RVS koekenpan. Aanbak-gevoelige producten zoals een pannenkoek of ei zijn het beste te bereiden in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Wij bieden je topmerken als BK en Tefal. Nieuw zijn de witte keramische pannen van Tefal.

44 Resultaten
Aanbevolen

44 Resultaten

Koekenpannen met een keramisch laagje van verschillende merken

Koekenpannen zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Op deze pagina zie je allerlei koekenpannen met een keramisch laagje. Dit keramische laagje vormt een antiaanbaklaag. De koekenpannen zijn van verschillende merken, zoals Tefal, Eva Solo, Jay Hil, Sambonetl en Rosle.

Koken met keramische pannen is gezond

Een koekenpan met een keramische laag gebruiken is gezonder dan een koekenpan met een antiaanbaklaag van PTFE. In tegenstelling tot pannen met een antiaanbaklaag van PTFE komen er bij het verhitten van de koekenpan met keramische laag geen schadelijke stoffen vrij. Daarnaast heeft koken met een keramiek koekenpan nog meer voordelen voor je gezondheid. Je hebt namelijk geen boter of olie nodig om voedsel in deze pan te bereiden. Hierdoor wordt het eten minder vet.

Keramische koekenpan voor inductie of gas

Veel koekenpannen op deze pagina zijn zowel voor inductie als voor koken op gas geschikt. Let hier wel goed op als je de pannen gaat aanschaffen, want soms zijn er wel pannen die alleen geschikt zijn voor inductie of alleen voor gas. Daarnaast is er ook een aantal pannen dat geschikt is voor in de oven.

Wat is een goede keramische koekenpan?

Je kunt ervan uitgaan dat alle keramische pannen doen wat ze beloven: op een gezonde manier voedsel bereiden met minder kans op aanbakken. Of een keramische koekenpan voor jou een goede koekenpan is, is van verschillende factoren afhankelijk. Sommige mensen vinden een pan bijvoorbeeld pas goed als deze ook in de vaatwasser en in de oven kan. Anderen hechten meer waarde aan een pan met een zo lang mogelijke levensduur. De levensduur is echter ook weer afhankelijk van hoe je de pan dagelijks gebruikt.

Hoe bak je in een keramische koekenpan?

Bij een koekenpan met een keramisch laagje is het niet nodig om de warmtebron heel hoog te zetten. Dat komt omdat keramiek de warmte goed vasthoudt en gelijkmatig verdeelt. Als de pan op de juiste temperatuur is, kun je de warmtebron weer lager zetten. Hierdoor bespaar je ook nog eens op gas of elektra. Vervolgens kun je beginnen met het bereiden van het eten. Gebruik geen voorwerpen van metaal om het voedsel te draaien of om te scheppen. Hierdoor kan de keramische laag beschadigen.

Keukengerei voor bakken in keramiek

Kies voor bakken in keramiek voor kookgerei van hout of plastic. Let er ook of de pannen in de vaatwasser mogen. De antiaanbaklaag van sommige pannen kan namelijk beschadigen door ze in de vaatwasser te reinigen.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help