Plafondlampen

De plafondlamp is handig voor elke ruimte in je huis. Doordat ze hoog tegen je plafond hangen komt het licht van ver en verlicht je slechts met één lamp de hele ruimte. Veel van onze plafondlampen hebben meerdere lichtbronnen zo kun je zelf bepalen naar welke hoek in de ruimte je het licht naar toe stuurt.

102 resultaten
aanbevolen

102 resultaten

Plafondlamp

Heb je nog een lamp nodig aan het plafond? Dat komt goed uit, want wij hebben diverse plafondlampen voor je in ons assortiment. Je zou verwachten dat alle lampen die aan het plafond hangen ook plafondlampen zouden worden genoemd. Toch scharen we hanglampen onder een aparte categorie, omdat deze duidelijk anders zijn. Plafondlampen kunnen we omschrijven als verlichting die vrijwel direct ter hoogte van het plafond begint met schijnen. Ook daar zijn uiteraard weer diverse soorten in te verkrijgen. Kijk gerust welke plafondlampen bij jouw smaak passen!

Licht voor de hele ruimte

Het praktische voordeel van plafondlampen spreekt voor zich: je kunt met een enkele plafondlamp een hele ruimte verlichten. Met de meeste staande lampen of tafellampen lukt je dat niet. Dat heeft te maken met het hoge vertrekpunt van het licht. Daardoor kunnen de lichtstralen heel ver komen, zonder dat ze worden gehinderd door obstakels en muren. Tenminste, als je de plafonnière in het middelste deel van het plafond hangt… Nog een voordeel van plafondlampen is dat ze ruimtebesparend zijn. Je loopt er niet tegenaan met je hoofd, wat met hangende varianten soms kan gebeuren, en tegelijkertijd hou je plek over in de kamer om een extra meubel neer te zetten. Er hoeft immers geen lamp meer te staan.

Topmerken op het gebied van plafondlampen

Naast het lichtaspect speelt ook het design mee bij de keuze van je lamp. Daarom hebben wij plafondlampen van merken als Eglo en Zuiver voor je. Daarmee kun je altijd rekenen op topkwaliteit voor scherpe prijzen. Veel plezier met je nieuwe plafondlamp!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.