Pizzaovens

Lekker pizza eten? Je hoeft je favoriete gerecht niet meer te laten bezorgen of af te halen. Jij maakt namelijk je eigen pizza in je mooie pizza-oven. Heb jij altijd al een pizza-oven in de tuin willen hebben? Bij wehkamp vind je compacte ovens die iedere vrijdagavond pizza-avond maken.

10 Resultaten
Aanbevolen

10 Resultaten

Hoe werkt een pizza-oven?

Bij de traditionele pizza-oven wordt er vuur gestookt aan de achterkant van de oven. Dit vuur verwarmt de koepel van de oven. De warme lucht gaat langs de koepel en komt vervolgens via de schoorsteen weer naar buiten. Ook sommige moderne pizza-ovens kunnen met hout gestookt geworden. Andere zijn geschikt voor houtskool, houtpellets of gas. Er zijn zelfs kleine pizza-ovens die je op een gasbarbecue of houtskoolbarbecue kunt zetten. Hierin kun je niet alleen pizza bakken, maar bijvoorbeeld ook vlees of vis braden.

Waarom een pizza-oven?

Hoe leuk is het als je familie en vrienden kunt uitnodigen om zelfgemaakte pizza te komen eten? Als je lekker buiten wilt zitten met je gasten hoef je niet steeds naar binnen te lopen om te kijken hoe je pizza erbij ligt. Je bakt je pizza namelijk lekker buiten. Gezellig en handig. Overigens bestaan er ook pizzamakers die je binnen kunt gebruiken. Zo kun je in de winter makkelijk en snel pizza’s maken zonder dat je je oven buiten hoeft op te stoken.

Hoe groot moet de oven zijn?

Bij wehkamp vind je compacte pizza-ovens. Toch kunnen ook deze modellen aardig wat ruimte innemen. Ze staan op pootjes en ze hebben een schoorsteen. Belangrijk is dat je let op de afmeting van de oven zelf. Deze zal namelijk bepalen welk formaat pizza er in je oven past. Een grotere oven zal in de regel wel meer brandstof nodig hebben om goed warm te worden.

Hoeveel kost een pizza-oven?

Bij wehkamp vind je pizza-ovens voor ieder budget. We hebben producten in huis die rond de 250 euro kosten, maar voor de echte keukenprinsen- en prinsessen hebben we ook veelzijdige pizza-ovens die rond de 800 euro kosten. Kijk welke oven de functies heeft die jij zoekt, welke de brandstof gebruikt die jij verkiest en welke binnen je budget past. Dan zul je veel plezier hebben van je oven. Welke pizza-oven staat binnenkort bij jou in de tuin? Wij wensen je in ieder geval alvast veel bakplezier!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.