Matrassen

Wat voor matras je kiest ligt uiteraard aan je persoonlijke voorkeur. Wij hebben alle soorten matrassen in ons assortiment. Kun je niet kiezen? Klik hier voor onze matrassenwijzer en wij helpen je met het kiezen van het perfecte matras. Of je nou op zoek bent naar een pocketveringmatras, een traagschuimmatras of een koudschuimmatras, wij hebben het. Kies uit verschillende merken als NOUS Living, Beter Bed, Tempur of meer.

432 Resultaten
Aanbevolen

432 Resultaten

Matras kopen?

Zodra je in een comfortabel bed ligt, is het uiterlijk daarvan niet meer van belang. Matrassen hebben daarbij een uiterst belangrijke functie. Die bepalen immers hoe de drukverdeling is, hoe het met de ventilatie gaat en hoe de vochtregulering gesteld is. Wij bieden tientallen verschillende soorten matrassen in ons assortiment. Omdat ze allemaal een andere eigenschappen en functie hebben, zetten we de verschillen voor je op een rij. Zo kun jij makkelijk bepalen welk matras bij je past. Deze tips kunnen je alvast op weg helpen naar het kiezen van een matras die past bij jouw wensen.

Pocketvering en binnenvering matrassen

Een confortabel matras met goede vering spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Logisch, want van deze technologisch vooruitstrevende matrastypen mag je heel wat comfort verwachten. Zo biedt een binnenveringsmatras een uitstekende verdeling van je lichaamsgewicht. Een feit over matrassen is, hoe meer veren per vierkante meter, hoe beter de kwaliteit van het matras. Een variant op dit type zijn pocketveringmatrassen. Deze bestaan uit verschillende compartimenten, die elk deel van je lichaam individuele ondersteuning bieden.

Koudschuim, traagschuim, polyether en latex

Matrassen van koudschuim bieden een hoge veerkracht en veel stevigheid, zodat je goed ondersteund wordt tijdens het slapen. Heb je het snel warm en ben je bang voor kuilvorming, dan is dit koele type geschikt voor jou. Een polyethermatras is voordeliger. De dichtheid van het schuim (SG-waarde) bepaalt hoeveel ondersteuning je mag verwachten. Traagschuim komt langzaam weer terug in zijn oude vorm als je er niet meer op drukt. Vooral zwaardere lichaamsdelen zoals de schouders en heupen hebben baat bij de ondersteuning die dit type matras biedt. Matrassen van latex zijn heel hygiënisch. Deze varianten zijn niet alleen heel soepel, maar hebben ook een antibacteriële en schimmelwerende werking. Al deze matrassen hebben we voor je. Jij mag kiezen!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.