Top Teaser Lite - Inspiratie - Skincare routine voor beginners

Skincare routine voor beginners

Rimpels, droogheid of puistjes? Het is allemaal aan te pakken met skincare. Verzorgingsproducten helpen om je huid in balans te brengen. Dat kan je huid namelijk niet altijd zelf. Waarom? Omdat de zon, vervuiling in de lucht en make-up allemaal de natuurlijke balans verstoren. Wij helpen je om als beginner te starten met huidverzorging. Met deze skincare routine is je huid weer helemaal mooi!

Beginner skincare routine in 5 stappen

Ieder verzorgingsproduct heeft weer een eigen functie. Daarom stel je een complete routine samen. Kun je wel wat hulp gebruiken? Wij vertellen je welke vijf stappen niet aan je beginner skincare routine mogen ontbreken. Dat is mooi, want zo ga je meteen aan de slag.

Beginner skincare routine in 5 stappen

Stap 1: Reiniging

Vuil van buitenaf kan je huid flink verstoren. Denk aan stof en uitlaatgassen. Ook overtollig talg wil je verwijderen. Daarom gebruik je altijd eerst een gezichtsreiniger. Deze verwijdert oppervlakkig vuil. Tegelijkertijd open je je poriën. Het resultaat? Je huid neemt andere verzorgingsproducten nog makkelijker op. Zo heb je de beste verzorging en minder last van onzuiverheden.

Stap 2: Exfoliëren

Exfoliëren doe je om dode huidcellen te verwijderen. Dat kan met kleine korreltjes die je huid polijsten. Een exfoliant met zuren is beter voor je huid. Denk aan salicylzuur of melkzuur. Hoe vaak moet je exfoliëren? Dat is afhankelijk van je huid. Doe het bij een gevoelige huid maar één keer per dag. In het begin raden we je aan om het exfoliëren rustig op te bouwen. Begin bijvoorbeeld met eens per week. Kijk daarna rustig hoe je huid reageert.

Stap 3: Hydrateren

Hydratatie mag écht niet aan je skincare routine ontbreken. Een goede dagcrème voedt je huid de hele dag. Zo blijft je huid soepel en zacht. Dat helpt ook om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen. Je hebt bovendien geen last meer van een trekkerig gevoel of schilfertjes. Een goede dagcrème is dus een must.

Stap 4: SPF

Weer of geen weer: SPF is je beste vriend. Dit beschermt je huid tegen zonschade. Ook in de winter kan de zon je huid uitdrogen en beschadigen. Gebruik daarom altijd minstens SPF 30. Kies voor een losse zonnecrème voor het gezicht of voor een dagcrème met SPF.

Stap 5: Hydrateren

Weer hydrateren? Ja, deze keer in de avond. Aan het eind van de dag sluit je je routine altijd af met nachtcrème. Deze crème is net wat dikker. Zo zorgt hij voor intense voeding. De ingrediënten helpen je huid te herstellen na een lange dag.

Hoe kies je de juiste producten voor jouw huidtype?

Iedere huid is anders. Misschien heb je last van droogheid, puistjes of is je huid juist erg gevoelig. Daarom heb je producten nodig die echt bij jouw huidtype passen. Op de meeste verzorgingsproducten staat voor welk huidtype ze bedoeld zijn. Heb je een steuntje in de rug nodig? Check dan onze skincare routines voor een gevoelige huid, droge huid, vette huid of gecombineerde huid.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.