POP top teaser image

Glazen

Voor elk drankje bestaat een geschikt glas om de inhoud nog beter te laten smaken. Van water, sap, thee en frisdrank glazen tot aan feestelijke wijn, whisky en cocktailglazen, voor elke gelegenheid is er keuze en zijn er dus ook geschikte drinkglazen. Toch meer gasten dan verwacht? Bestel snel, dan leveren wij supersnel bij je thuis!

235 Resultaten
Nieuwste collectie

235 Resultaten

Glazen

Elk drankje heeft z’n specifieke glas nodig. Thee schenk je in een theeglas, wijn in een wijnglas, champagne in een champagneglas en sterke drank in een klein glaasje. Al deze drinkglazen hebben hun afzonderlijke eigenschappen waardoor de drank het beste tot zijn recht komt. Daarbij wordt design perfect gecombineerd met functie, want de vorm van de drinkglazen hebben direct te maken met de manier waarop je de inhoud consumeert. Mooie drinkglazen zijn dus ook vaak goede glazen. Kijk eens rond en kies je favoriete glas!

Gladde en bewerkte drinkglazen

Dat drinkglazen gemaakt worden door het glas te blazen, weten we allemaal. Het vereist een zeer precieze afstemming tussen de temperatuur van het vloeibaar gemaakte glas en de vaardigheid die nodig is om te draaien en blazen. Glasblazerijen hebben dit proces geperfectioneerd en kunnen daardoor handmatig en machinaal glazen van allerlei afmetingen maken. Daarbij worden eisen gesteld aan de sterkte van de glazen en bijvoorbeeld hoe goed ze bestand zijn tegen wisselende temperaturen. De afwerking van het glas kan op verschillende manieren. Vaak zie je de gladde exemplaren die uit vloeiende lijnen bestaan. Maar glas kan ook voorzien worden van decoraties of kleur. Als je hiervan houdt, dan hebben we diverse varianten voor je.

Hou je drinkglazen mooi

Nog even een tip om je glazen langer mooi te houden: laat ze niet door de vaatwasser schoonmaken, maar doe dit met de hand. Daarmee voorkom je dat het glas dof wordt en kun je langer genieten van je aankopen. Want dat is nou juist de bedoeling, nietwaar?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.