Grillpannen

Met een grillpan kun je een groot aantal gerechten maken zonder olie of boter te gebruiken. Hierdoor wordt een gerecht meteen een stuk gezonder. Of je nou groente, vlees of vis wilt bereiden, met een grillpan wordt het zeer eenvoudig. Alle grillpannen die vind je hier, bij Wehkamp.

7 Resultaten
Aanbevolen

7 Resultaten

Zo koop jij de beste grillpan

Genieten van barbecuegerechten zonder je barbecue uit de garage te halen? Dan is het de hoogste tijd om een grillpan te kopen van je favoriete merk, bijvoorbeeld Masterchef of BergHOFF. Hierin bereid je jouw groenten, vlees en vis op een gezonde manier en de bereidingswijze is vergelijkbaar met barbecueën. Voor welke grillpan kies jij?

Het materiaal van je grillpan

Velen kiezen voor een gietijzeren grillpan. Dit materiaal is dik en zwaar, en dat maakt het een uitstekende keuze. Het geleidt warmte goed en wordt zeer heet. Daardoor is het mogelijk om je voedsel te schroeien. Het voordeel is dat het ook een geschikte grillpan is voor inductie. Naast de cast iron grillpan heb je ook de keuze uit de aluminium en rvs grillpan. Deze pannen zijn lichter, maar ze gaan vaak minder lang mee. Rvs is een uitstekend materiaal voor een grillpan voor inductie. Aluminium is dat niet.

De vorm en grootte van de grillpan

Als je een grillpan kopen gaat, is het formaat een belangrijke overweging. Voor een groot gezin heb je een grotere pan nodig, zodat er voldoende ruimte is voor de vis of het vlees. In een een- of tweepersoonshuishouden is een kleine grillpan een veelgemaakte keuze. Hoewel de gietijzeren grillpan beschikbaar is in ronde vormen is de rechthoekige pan traditioneel. Het voordeel van deze pan is dat je er relatief meer vlees en vis in kwijt kunt.

Het handvat van de grillpan

Vooral bij een zware grillpan is een goed handvat belangrijk. Dit moet niet enkel stevig zijn, maar ook voldoende grip bieden, zodat jij gemakkelijk de pan van het vuur haalt. Sommige pannen hebben tegenover de steel ook een handvat. Dat maakt het verplaatsen van een zware, gevulde pan nog veiliger.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Categorieën

Mijn account
Help