POP top teaser image

Bestek

Wil jij dineren in stijl? Dan kan bestek niet ontbrekenen. Van leuke kleurtjes tot aan mooi klassiek bestek dan zit je bij Amefa, HKliving of Sambonet sowieso wel goed. Heb jij geen zin om al het bestek los te kopen? Bekijk dan onze besteksets dan ben je in één keer klaar.

219 Resultaten
Aanbevolen

219 Resultaten

Jouw favoriete bestekset vind je bij wehkamp

Nieuw bestek kopen? Welk bestek je koopt, is een belangrijke overweging. Wanneer je de tafel gedekt hebt, wil je namelijk dat je bestek perfect bij je servies past, glanst en makkelijk te hanteren is. Bij wehkamp hebben we bestek van verschillende bestek merken in ons assortiment, waardoor er aan keuze geen gebrek is. Kies hier je favoriete bestek set.

Bestek kopen – waar let je op?

Allereerst is het materiaal van het bestek belangrijk. Ga je voor gouden bestek, zilver bestek, rvs bestek of wordt het houten bestek? Het materiaal bepaalt in grote maten hoelang je bestek meegaat, of het in de vaatwasser kan en, als het glanzend materiaal betreft, of het zijn glans behoudt. Kijk ten tweede naar de vorm van het bestek. Hoewel het belangrijk is dat je het bestek mooi vindt, is het nog belangrijker dat je er gemakkelijk mee kunt eten. Let tot slot op de afwerking. Mooi bestek met details is vooral geliefd voor speciale gelegenheden, terwijl simpel bestek meer voor dagelijks gebruik is.

Welke bestek merken zijn er?

Er zijn veel merken die bestek op de markt brengen. De prijs is grotendeels afhankelijk van de merknaam en het materiaal. Bestek merken die design bestek op de markt brengen, vragen logischerwijs wat meer voor hun producten. Populaire merken zijn onder andere Sola, Amefa en Berghoff. Sommige merken, waaronder Amefa, hebben ook leuk en veilig kinderbestek voor de allerkleinsten.

De prijs van bestek

Bestek komt in alle vormen, materialen en prijzen. Het lastige van bestek is dat prijzen niet altijd zo overzichtelijk zijn. Zo wordt bestek verkocht in onder andere 5-delige, 24-delige, 30-delige of zelfs wel 90-delige sets. Een 30-delige set lijkt op het eerste gezicht misschien heel prijzig, maar de kans is groot dat je relatief minder betaalt dan wanneer je voor een 5-delige set gaat.

Tafel dekken met bestek volgens etiquette

Wil je je tafel dekken met bestek volgens de etiquette? Plaats dan de vorken aan de linkerkant en de messen en soeplepel rechts. Het bestek dat je het eerst nodig hebt, leg je aan de buitenkant en zo werk je per gang naar binnen toe. De scherpe kant van het mes ligt richting het bord. De borden plaats je tevens in de volgorde van de gangen, waarbij je het bord dat je eerst gebruikt bovenop legt.

Welke bestek set past bij mijn servies?

Je kunt het allermooiste bestek kopen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat je design bestek bij je borden, kopjes en glazen past. Mooi bestek van hout of zwart bestek staat prachtig bij aardenwerken borden en kopjes, terwijl zilver, rvs en goud bestek weer perfect staat bij wit porselein. Zilver en rvs is het meest gangbaar en komt authentiek over, terwijl zwartkleurig bestek, bamboe bestek of bestek van hout meer een alternatieve interieurstijl promoot. Goud design bestek heeft een zeer luxe uitstraling en geeft een volgens de etiquette gedekte tafel een uniek tintje.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

We zijn live!
Shop de collectie

Categorieën