Tuintrends 2024

Dit zijn de tuintrends van 2024

Een plek om te loungen, ontspannen, lekker te eten of om gewoon een frisse neus te halen: in je tuin kan het allemaal. Maak deze plek helemaal eigen met leuke decoraties en tuinmeubelen. Twijfel je hoe je je tuin wilt inrichten? Laat je dan inspireren door de tuintrends en tuinideeën van nu. Wij zetten ze voor je op een rij, van tropische sferen tot een organische tuin waar outside living centraal staat.

Trend: Crafted Earth

Bij deze eerste trend laten we ons inspireren door de natuur. De Crafted Earth trend laat zich al een aantal jaren zien en is ook dit jaar weer van de partij. Maar wat komt daar eigenlijk bij kijken? Dat zetten we graag voor je op een rij.

1. Aardse tinten

Bij deze trend zien we veel natuurlijke kleuren terug, zoals beige en bruin, met af en toe een vleugje steenrood of roze voor wat kleuraccent. Dit zie je terug in de kleuren van buitenkussens en buitenvloerkleden, maar ook verlichting en tafelaankleding, zoals servies en tafelkleden.

Trend: Crafted Earth

2. Organische vormen

Bij de Crafted Earth trend zien we ook veel organische en natuurlijke vormen terug. Denk aan asymmetrische banken, kleden of decoratie in bijzondere vormen die natuurlijk aanvoelen.

3. Natuurlijke materialen

Ook zien we veel natuurlijke materialen terug. Teakhout, jute of katoen zijn materialen die in tuinmeubelen en buitenkussens verwerkt zijn. Door natuurlijke materialen in aardse tinten met elkaar te combineren maak jij van je tuin een op-en-top stukje natuur. Voeg wat planten in mooie bloempotten toe voor een échte natural garden.

Trend 2: The New Retro

Back to the seventies! Deze trend is al een tijdje in beeld en wij zijn fan. Van grafische prints tot felle kleuren en geometrische vormen: je tuin is nooit saai in deze stijl. Ontdek hier waar je aan kunt denken om The New Retro in jouw tuin toe te passen.

1. Colorblocking

Bij The New Retro mag je los met kleur. Van blauw tot geel en van groen tot rood: we combineren alles tot een kleurrijk geheel. Ga bijvoorbeeld voor tuinkussens in een felle kleur of kies voor een vrolijke parasol.

2. Prints uit de '70's en '80's

De geometrische printjes uit deze tijd zijn weer helemaal terug. Denk aan schaakpatronen of strepen in vrolijke kleuren. Print met print combineren is zeker toegestaan, dus ga lekker los.

Jouw tuin, jouw stijl

De verschillende tuintrends van nu zijn bedoeld om inspiratie te bieden voor je eigen tuin. Wees niet bang om je door verschillende trends en tuinideeën te laten inspireren. Ontdek verschillende elementen die niet aan je tuin mogen ontbreken en richt zo je eigen paradijs in. Van luxe ligbedden tot loungestoelen en mooie tuindecoraties: ze komen in talloze stijlen die allemaal weer een unieke uitstraling hebben. Zo maak jij je tuin helemaal eigen.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.