Dressoirs

Een dressoir is dé oplossing als je extra opbergruimte wilt creëren maar liever niet de hoogte in wilt. Een dressoir geeft je woonkamer een luxe uitstraling en je kunt hem nog mooier maken door er leuke accessoires boven op te zetten. Deze lage kast neemt relatief weinig ruimte in beslag maar je hebt je spulletjes altijd dichtbij. Bekijk deze pagina met al onze dressoirs en kies een geschikte voor bij jou in huis!

60 resultaten
nieuwste collectie

60 resultaten

Vind een prachtig dressoir voor jouw interieur

Wil je jezelf extra opbergmogelijkheden bieden in de woonkamer of slaapkamer? Dan ben je op zoek naar een dressoir kast. Dit meubilair is niet alleen praktisch, maar ook zeer stijlvol. Bij wehkamp vind je dressoirs van verschillende materialen en in verschillende designs van je favoriete merken, waaronder Dutchbone, WOOOD en Zuiver. Welke haal jij in huis?

Het formaat van een dressoir

Een woonkamer of slaapkamer dressoir is in de regel een lage maar lange kast. Een dressoir dat laag is, neemt optisch weinig ruimte in, maar als je weinig vloeroppervlak hebt, kan een hoger, smaller meubelstuk een betere optie zijn. Een grote kast biedt je meer opbergruimte, maar het staat alleen mooi als het echt de ruimte heeft. Anders staat een klein dressoir waarschijnlijk beter. Wil je wel graag een iets groter dressoir, maar ben je bang dat het te dominant aanwezig zal zijn? Overweeg dan een houten dressoir op pootjes. Deze neemt optisch minder ruimte in, doordat er meer vloer zichtbaar blijft. Ook neemt een lichtgekleurd dressoir optisch minder ruimte in dan een dressoir in zwart.

Welke stijl kies je?

Kies een dressoir dat naadloos aansluit op je interieurstijl. Bij wehkamp vind je prachtige meubelstukken in moderne, landelijke en botanische stijl. Fan van retro? De kastjes met schuine pootjes brengen je direct terug naar de jaren 70. Ben je juist op zoek naar een dressoir met een industrieel tintje? Ga voor een metalen dressoir of een houten dressoir. Wens je een dressoir dat modern oogt? Bekijk dan de exemplaren van het merk Zuiver.

Hoe richt je een dressoir in?

Veel dressoirs hebben een gesloten ontwerp. Daardoor bieden ze veel opbergruimte zonder dat het rommelig oogt. De bovenkant van het dressoir is de perfecte plaats om een plantje, tafellamp, accessoires of een fotolijstje neer te zetten. Dressoirs zonder deurtjes of dressoirs met glazen deurtjes bieden ook veel opbergruimte. Het kan er wel snel rommelig uitzien wanneer er veel spullen in de kast worden bewaard. Deze dressoirs zijn meer geschikt als display.

Hoeveel kost een dressoir?

Er zitten grote prijsverschillen tussen dressoirs. De meeste kosten tussen de honderd en duizend euro, maar er zijn ook duurdere exemplaren te vinden. De prijs is onder andere afhankelijk van het merk, de kwaliteit, het materiaal en de grootte.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.