Nachtkastjes

Een nachtkastje is eigenlijk onontbeerlijk naast je bed. Uiteraard voor de wekker en een boek die je er op kwijt kan maar ook voor het opbergen van kleine spulletjes. Zo zijn er de stoere lockermodellen van Woood maar ook leuke modellen nachtkastjes voor de kinderkamer. En heb je alleen wat kleine spulletjes die je kwijt wil dan volstaat een tafeltje natuurlijk ook prima.

58 Resultaten
Nieuwste collectie

58 Resultaten

Naast welk nachtkastje wil jij wakker worden?

Een nachtkastje is een onmisbaar meubelstuk in de slaapkamer. Het biedt je ruimte voor je wekker, je boek en eventueel een fotolijstje en plantje. Bij wehkamp vind je prachtige nachtkastjes in verschillende stijlen. Welke staan binnenkort in jouw (opnieuw) ingerichtte slaapkamer?

De stijl van het nachtkastje

Eén van de eerste zaken waar je waarschijnlijk op let bij het kopen van een nachtkastje is de stijl. Deze moet aansluiten op de interieurstijl van je slaapkamer. Moet het een romantische, rustieke of strakke uitstraling hebben? Of misschien ben je op zoek naar een stoer nachtkastje dat industrieel oogt? Veel wordt bepaald door het materiaal. Een nachtkastje van hout ziet er al snel landelijk uit en luxe nachtkastjes met metaal en glas ogen vaak romantisch. Ook de kleur speelt mee. Een nachtkastje in zwart staat prachtig in sfeervolle, wat donkere slaapkamers, terwijl een nachtkastje in wit een goede keus is voor slaapkamers in beige en pasteltinten.

Kies je een open of gesloten nachtkastje?

Een open nachtkastje heeft geen deuren. Vaak bestaat het uit één, twee of drie plankjes. Doordat deze moderne nachtkastjes geen deurtjes hebben, oogt het ruimtelijk, vooral als de plankjes van glas zijn. Aan de andere kant kan het geheel ook snel rommelig ogen als je veel spulletjes kwijt wilt in het kastje. In dat geval kies je beter voor een kastje met deurtjes. Hiermee ruim je alle spullen op uit het zicht en bewaar je enkel wat accessoires op het kastje zelf.

Het juiste formaat

Hoe groter je nachtkastje, hoe meer je erop kwijt kunt. Aan de andere kant neemt het wel meer ruimte in. Als je een klein nachtkastje wilt waar je alsnog veel spulletjes in kunt stoppen, kies je voor een nachtkastje dat hoog is en over meerdere planken beschikt.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën