Trends

Dit zijn de woontrends voor 2023

Begint het te kriebelen om je woning een opfrisbeurt te geven? Zin om verfkwasten tevoorschijn te halen of ben je op zoek naar nieuwe accessoires voor de finishing touch in huis? Laat je inspireren door de nieuwste trends van dit jaar. Wij vertellen je alles over de woontrends van 2023.

Soul serenity

Deze woontrend zien we al een tijdje in verschillende vormen terug, zoals de japandi en wabi sabi woonstijl. Ook dit jaar is deze serene stijl weer helemaal in. Denk aan neutrale kleuren zoals beige, bruin en hier en daar een accent van terra cotta. Deze trend kenmerkt zich ook door de organische vormen, die je op allerlei manieren tegenkomt. In spiegels, meubels, op lampenkappen en in vloerkleden. Daarnaast vind je grafische vormen terug, bijvoorbeeld schaakpatronen of zwart-witte patronen op kussens, plaids en andere woonaccessoires. De soul serenity woontrend is er een om helemaal zen van te worden.

Soul serenity

Colourful bliss

Zoals we in de fashiontrends van afgelopen winter ook veel pops of color terug zagen komen, heeft zich dit nu vertaalt in de woontrends voor 2023. En daarmee gaan we terug in de tijd, naar de jaren ’70 en ’80. Deze trend heeft een rustige basis, waarin je zelf kunt bepalen hoeveel pops of color je wilt toevoegen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan is chrome de perfecte aanvulling op je interieur, bijvoorbeeld met een spiegeltafel of chromen ornamenten. Combineer dit met de felle kleuren, neutraal linnen en een aantal pastelkleuren en je huis is weer helemaal up-to-date.

Conscious care

Duurzaamheid is voor iedereen een steeds belangrijker onderwerp. En dat zien we terug in de woontrends. Natuurlijke stoffen zoals jute en linnen worden steeds meer gebruikt in accessoires en meubels, zowel binnen als buiten. In deze woontrend vinden we ook veel natuurlijke materialen zoals hout en planten. Steeds meer wordt er gekeken naar meubels die duurzame materialen die lang meegaan. Ga jij mee in deze bewuste trend?

Richt je eigen huis in met deze interieurtrends

Dit waren de leukste interieurtrends van 2023. Je hoeft deze zeker niet één-op-één over te nemen. Het leukste van trends is dat ze je inspireren om je huis, studentenkamer, tuin of balkon op je eigen manier in te richten. Een nieuw kunstwerk aan de muur of net wat andere kussenslopen kunnen al een wereld van verschil maken. Ontdek het zelf.

Gezien op Instagram

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Tot 40% korting

Categorieën

Mijn account
Help