Boekenkasten

Een boekenkast is een must-have voor elke leesliefhebber. Je boeken verdienen een mooi plekje om gezien te worden. Of je nu voor grote of kleine boekenkasten gaat, het is belangrijk dat je kast stevig staat. Boeken zijn vaak zwaar en je wilt niet dat de kast zomaar omvalt, zorg er daarom voor dat je het gewicht goed verdeelt en de kast niet wiebelt.

18 Resultaten
Nieuwste collectie

18 Resultaten

Zet jouw boeken op display in een mooie boekenkast

Wil jij een plek creëren in huis waar jij je boeken uit kunt stallen? Neem dan een kijkje in ons boekenkastassortiment. Hier vind je prachtige meubelstukken die passen in jouw favoriete interieurstijl. Kies uit je favoriete merken, waaronder WOOOD, Zuiver en onze eigen Wehkamp Home.

Gesloten of open boekenkast

De meeste boekenkasten hebben een open design. Ze zijn ideaal om je boeken en accessoires op display te zetten. Tegenwoordig zijn ook boekenrekken populair. Deze hebben geen zijwand. Dit design boekenkast ademt een ruimtelijke sfeer, maar doordat het geen zijwanden heeft, kun je hier geen boeken tegenaan zetten. Boeken liggen in een rek vaak plat, maar met behulp van een mooie boekensteun zet je ze eenvoudig rechtop. Gesloten kasten voor boeken zie je niet zo vaak. Ze zijn niet geschikt om accessoires in te zetten. Wel bieden ze lekker veel opbergruimte. Als je het beste van beide werelden wenst, ga je voor een boekenkast met deurtjes of lades onder en rekken boven.

Een boekenkast kopen in de juiste stijl

Wil je een boekenkast kopen? Kies voor een kast die aansluit op jouw interieurstijl. Een boekenkast die industrieel oogt, staat prachtig in het industriële of botanische interieur. Een houten boekenkast op pootjes heeft al snel een retro look en een hoogglans kast oogt modern. Kasten hebben veelal een houtkleur of zijn zwart. Soms kan een witte, grijze of opvallende kleur boekenkast echter ook zeer mooi staan.

Hoe groot moet de kast zijn?

Het kiezen van het juiste formaat kast is niet altijd even eenvoudig. Het gaat niet enkel om wat qua afmetingen past, maar ook om wat goed staat. Een zeer klein kastje in een grote ruimte ziet er wat verloren uit. Een te grote kast in een kleine, volle ruimte is juist te dominant aanwezig. Daarnaast is de opbergruimte een belangrijke overweging. Als je veel boeken hebt, ga je waarschijnlijk al snel voor een grotere boekenkast.

Hoe deel je een boekenkast in?

Een design boekenkast biedt veel displaymogelijkheden, maar het kan snel rommelig ogen. Daarom is een goede indeling van belang. Denk daarbij aan accessoires die qua kleur en stijl bij elkaar passen, simpele fotolijstjes met zwart-witfoto’s, boeken met een egale kaft, et cetera. Wat goed staat, is daarnaast afhankelijk van de rest van je interieur en je persoonlijke voorkeur.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help