Make-up tips

Make-up tips

Sta jij ook iedere ochtend voor de spiegel te rommelen met je make-up? Of begin je net met het dragen van make-up? Dan hebben wij wat handige tips voor je, zodat je make-up er altijd stralend uitziet.

Hoe breng je make up aan op de ogen?

Je ogen zijn het meest sprekende deel van je gezicht en dus is het belangrijk hier extra aandacht aan te besteden wanneer je make-up aanbrengt. Wil je dat je oog make-up goed blijft zitten, zeker wanneer het al warm is buiten, dan begin je met een primer.

Kies voor een kleur oogschaduw die zowel bij je outfit past als bij je oogkleur.

 • Bruine ogen matchen goed met een blauwe of paarse oogschaduw.
 • Voor blauwe ogen kies je bij voorkeur voor bruine tinten en; - Groene ogen spreken het meest wanneer je een paarse of roodbruine oogschaduw kiest.

Na het oogschaduw aanbrengen, kun je nog een fijne eyeliner aanbrengen. Benadruk je wimpers door afsluitend een mooie mascara aan te brengen. Zwart of zwartbruin is de meest voor de hand liggende keuze, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een blauwe mascara.

Hoe breng je make up aan op de ogen?

Waar breng je blush aan?

Blush is een mooie manier om je gezicht frisse blosjes te geven. De manier waarop je het aanbrengt, luistert wel wat nauw. Het is dan ook goed om te weten hoe je het precies aanbrengt, zonder dat je er enorm de plank mee misslaat. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je precies met de blush wilt bereiken.

 • Gaat het om een gezonde glans, kies dan voor een crème achtige blush.
 • Wil je juist meer de nadruk op je jukbeenderen leggen, dan is een poederblush een goede keuze. Breng deze aan op het hoogste punt van je jukbeenderen.

Voor het bepalen van de plaats van je blush moet je ook kijken naar de vorm van je gezicht.

 • Bij een hartvormig gezicht begin je bij je slapen en breng je de blush in een C-vorm aan tot je jukbeenderen.
 • Bij een langwerpig gezicht breng je blush aan op de appeltjes van je wangen.
 • Een vierkant gezicht wil je juist wat zachter maken. Dit doe je door de blush tot aan het hoogste punt van je jukbeenderen vanaf je neus te bewegen.

Contour aanbrengen: hoe ga je te werk?

Met contour breng je meer schaduw en definitie aan in je gezicht. Zo benadruk je bijvoorbeeld je junkbeenderen of kaaklijn. Breng hiervoor een klein beetje aan net onder je jukbeen en net onder je kaaklijn. Wil je je neus definieren? Dan breng je langs de zijkanten van je neus ook een klein beetje aan. Als laatste kun je er nog voor kiezen om wat contour aan te brengen op je slapen en langs je haarlijn op je voorhoofd. Dit kun je doen met een bronzer of een contour stick.

Om je contour er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien, is het belangrijk dat je 'm goed uitveegt. Zo lijken het net echt schaduwen.

Make up tips op een rij gezet

Als laatste hebben we nog een aantal handige tips voor je:

 • Stem altijd je make-up af op je kleding en de gelegenheid.
 • Overdag draag je doorgaans een minder zware make-up dan in de avond.
 • Kies ervoor om óf de nadruk op je ogen te leggen óf op je lippen.
 • Gebruik je een donkere of felle lippenstift, dan maak je je ogen minder zwaar op.
 • Wil je oneffenheden van je huid wegwerken, dan begin je met het aanbrengen van een concealer. Je plaatst stipjes op de oneffenheden van je huid en dept deze weg met een sponsje. Concealer is niet bedoeld om op je hele gezichtshuid aan te brengen. Het is puur voor oneffenheden en verkleuringen van de huid.

Daarna kan je voor je gehele gezicht een foundation gebruiken.

 • Kies altijd voor een kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt.
 • Breng de foundation niet te dik aan en smeer het al deppend uit.
 • Je houdt de foundation het mooist door het af te werken met een transparante poeder of een setting spray.

Zo blijft je foundation de hele dag zitten waar het zit. Omdat de zon in de lente al verraderlijk fel is, ligt verbranding van je huid sneller op de loer dan je denkt. Combineer je make-up dan ook altijd met een zonnebrandcrème. Breng eerst de zonnebrand aan, met minstens SPF 30. Laat het even intrekken. Als de crème is ingetrokken, kun je verdergaan met je make-uproutine.

Met deze tips zijn jij en je make-up klaar voor de eerste stralende lentezon.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Tot 40% korting

Categorieën

Mijn account
Help