Make up trends voor 2022: waar let je op bij het aanbrengen?

Met het voorjaar in aantocht maak je al plannen om van het mooie weer te genieten. En nu je meer de deur uitgaat, wil je er net zo stralend uitzien als het weer. Shine jij net zo hard als de zon? Als je onze make-up tips volgt, ligt het zeker niet aan je uitstraling!

1. Dé wenkbrauw trend van 2022

In de jaren 90 was het al een enorme trend, de dunne of skinny wenkbrauw. De afgelopen jaren was het juist not done om je wenkbrauwen tot een smal model te plukken. Maar net als met veel trends, zoals we ook bij mode zien, zien we de smalle wenkbrauwen weer helemaal terug in het modebeeld verschijnen. Ga nu niet te enthousiast met een pincet aan de slag, maar zorg ervoor dat je wenkbrauwen bij je gezicht passen. Met wat wenkbrauwpoeder breng je wat kleur en definitie aan je wenkbrauwen aan.

2. Hoe breng je make up aan op de ogen?

Je ogen zijn het meest sprekende deel van je gezicht en dus is het belangrijk hier extra aandacht aan te besteden wanneer je make-up aanbrengt. Wil je dat je oog make-up goed blijft zitten, zeker wanneer het al warm is buiten, dan begin je met een primer.

Kies voor een kleur oogschaduw die zowel bij je outfit past als bij je oogkleur.

 • Bruine ogen matchen goed met een blauwe of paarse oogschaduw.
 • Voor blauwe ogen kies je bij voorkeur voor bruine tinten en; - Groene ogen spreken het meest wanneer je een paarse of roodbruine oogschaduw kiest.

Na het oogschaduw aanbrengen, kun je nog een fijne eyeliner aanbrengen. Benadruk je wimpers door afsluitend een mooie mascara aan te brengen. Zwart of zwartbruin is de meest voor de hand liggende keuze, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een blauwe mascara.

3. Waar blush aanbrengen?

Blush is een mooie manier om je gezicht frisse blosjes te geven. De manier waarop je het aanbrengt, luistert wel wat nauw. Het is dan ook goed om te weten hoe je het precies aanbrengt, zonder dat je er enorm de plank mee misslaat. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is wat je precies met de blush wilt bereiken.

 • Gaat het om een gezonde glans, kies dan voor een crème achtige blush.
 • Wil je juist meer de nadruk op je jukbeenderen leggen, dan is een poederblush een goede keuze. Breng deze aan op het hoogste punt van je jukbeenderen.

Voor het bepalen van de plaats van je blush moet je ook kijken naar de vorm van je gezicht.

 • Bij een hartvormig gezicht begin je bij je slapen en breng je de blush in een C-vorm aan tot je jukbeenderen.
 • Bij een langwerpig gezicht breng je blush aan op de appeltjes van je wangen.
 • Een vierkant gezicht wil je juist wat zachter maken. Dit doe je door de blush tot aan het hoogste punt van je jukbeenderen vanaf je neus te bewegen.

Make up tips op een rij gezet

Stem altijd je make-up af op je kleding en de gelegenheid.

 • Overdag draag je doorgaans een minder zware make-up dan in de avond.
 • Kies ervoor om óf de nadruk op je ogen te leggen óf op je lippen.
 • Gebruik je een donkere of felle lippenstift, dan maak je je ogen minder zwaar op.
 • Wil je oneffenheden van je huid wegwerken, dan begin je met het aanbrengen van een concealer. Je plaatst stipjes op de oneffenheden van je huid en dept deze weg met een sponsje. Concealer is niet bedoeld om op je hele gezichtshuid aan te brengen. Het is puur voor oneffenheden en verkleuringen van de huid.

Daarna kan je voor je gehele gezicht een foundation gebruiken.

 • Kies altijd voor een kleur die het dichtst bij je eigen huidskleur ligt.
 • Breng de foundation niet te dik aan en smeer het al deppend uit.
 • Je houdt de foundation het mooist door het af te werken met een transparante poeder of een setting spray.

Zo blijft je foundation de hele dag zitten waar het zit. Omdat de zon in de lente al verraderlijk fel is, ligt verbranding van je huid sneller op de loer dan je denkt. Combineer je make-up dan ook altijd met een zonnebrandcrème. Breng eerst de zonnebrand aan, met minstens SPF 30. Laat het even intrekken. Als de crème is ingetrokken, kun je verdergaan met je make-uproutine.

Met deze tips zijn jij en je make-up klaar voor de eerste stralende lentezon.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.