Bakvormen en ovenschalen

40 Resultaten
Nieuwste collectie

40 Resultaten

Ovenschalen en bakvormen

Is ovengerechten bereiden je lust en je leven? Dan kun je niet zonder een goede ovenschaal en je favoriete bakvorm. Er is zoveel keus in maten en materialen dat bakvormen of ovenschalen kopen niet altijd even makkelijk is. Welke ovenschaal en bakvorm zijn welkom in jouw huis? Wij helpen je graag om de beste producten te kiezen!

Het formaat bakvorm en ovenschaal

Voor je op zoek gaat naar een bakvorm of ovenschaal doe je er goed aan om even op te meten hoe groot de schaal maximaal mag zijn, zodat je zeker weet dat hij in de oven past. Houd daarbij ook rekening met een eventueel draaiplateau.

Ovenschalen kopen: welk materiaal kies jij?

Ben je fan van de glazen ovenschalen, de rvs ovenschalen of de keramische ovenschalen? Vuurvaste ovenschalen hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Het leuke aan glazen ovenschalen is dat je het gerecht ook van de zijkant ziet. Een gerecht met verschillende lagen, zoals tiramisu, dien je op deze manier kunstig op. Het voordeel van keramische ovenschalen is dat ze zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding en gemakkelijk schoon te maken zijn. Rvs ovenschalen zijn zeer sterk en gaan lang mee.

Ovenschalen met deksel of zonder deksel kopen?

In de meeste gevallen is het niet nodig om je ovenschotel af te dekken en zul je de deksel van de ovenschaal dus niet hoeven te gebruiken. Bij sommige gerechten is de deksel wel nodig, omdat je daarmee voorkomt dat de bovenlaag van je baksel aanbrandt of uitdroogt. Om deze reden wil je misschien ovenschalen met deksel kopen. Maar je kunt de vuurvaste ovenschalen ook afdekken met aluminiumfolie.

Welke vorm bakvorm kopen?

Ga je voor de traditionele tulband bakvorm, de hartjesbakvorm of toch maar de ronde bakvorm? Een unieke bakvorm draagt dan wel niets bij aan de smaak van je taart of cake, maar het oog wil ook wat! Het is dus heel leuk om een tulband bakvorm of een andere mooie bakvorm in huis te halen voor wanneer je wat bakt voor familie en vrienden.

Welk type bakvorm is handig?

Een siliconen bakvorm is een populaire optie, vooral voor de muffin bakvorm, omdat je je baksels dankzij de flexibiliteit van het materiaal gemakkelijk uit de vorm haalt. Zoek je een bakvorm voor een taart? Ga dan bijvoorbeeld voor een siliconen bakvorm. Daarnaast is de springvorm populair. De opstaande rand maak je eenvoudig open, waardoor je als het ware de vorm van de taart afhaalt en niet de taart uit de vorm. Hierdoor hoef je de taart ook niet op een ander bord over te plaatsen.

Presenteer je taarten en cakes

Als je muffins perfect uit hun muffin bakvorm zijn gekomen en de taart eruitziet om op te eten, wil je je baksels op een mooie manier presenteren. Koop daarom een luxueuze etagère en kies de leukste gebaksbordjes uit. Laat nu je gasten maar komen!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.