Bidons

12 Resultaten
Nieuwste collectie

12 Resultaten

Bidon kopen – waar let je op?

Of je nu gaat sporten in de sportschool, lekker met de fiets de natuur ingaat of gaat hardlopen, je moet goed gehydrateerd blijven. Daarom is een goede bidon kopen noodzakelijk, maar welke past bij jou? Wij geven je graag wat advies, zodat je een waterfles koopt die volledig op jouw wensen aansluit.

De inhoud van de bidon

Ga ervan uit dat je ongeveer een halve liter water per uur drinkt wanneer je sport. Ga je langer dan een uur sporten? Dan kies je dus beter voor een 750 cc of 1000 cc bidon. Ga je 3 uur fietsen en heb je maar één bidonhouder op je fiets? Dan is een waterzak waarschijnlijk een betere oplossing.

Welk materiaal kies je voor je bidon?

De kunststof bidon kom je veel tegen. Deze is licht en kost niet zoveel. Wel heeft kunststof een bepaalde geur die je water een ander smaakje geeft. Een ander nadeel is dat kunststof bidons niet isoleren. Je water wordt in de zomer dus snel warm. Waterflesjes van rvs en aluminium zijn in de regel iets zwaarder dan de kunststof varianten. Wel hebben ze een betere isolerende werking. Een aluminium drinkfles kost vaak rond de 20 euro. Roestvrij staal is iets duurder. Tot slot zijn er tegenwoordig steeds vaker bamboe bidons te vinden. Deze hebben dezelfde eigenschappen als de kunststof varianten, maar zijn een stuk milieuvriendelijker. Houd er wel rekening mee dat ze vrij prijzig zijn.

Uiterlijk van de fles

Er zijn veel verschillende kleuren flessen op de markt te vinden. Daarnaast zijn er producten te koop van je favoriete merken. Fiets jij het liefst met een Nike bidon in je fietshouder of is PUMA meer jouw stijl? Er is volop keus.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help