Badmode heren

De mooiste heren badmode trends van 2022

Kleren maken de man... Een kreet die niets dan de waarheid omvat en die we al zolang we ons kunnen herinneren gebruiken. Laten we hierbij vooral ook stilstaan bij badmode. Want op het strand en bij het zwembad is het ook zonder twijfel een kwestie van zien en gezien worden. Daarom wil je zeker alles lezen over de heren badmode trends voor de zomer van 2022.

Net zoals reguliere mode voor alledag is zwemkleding ook gevoelig voor trends. De grote merken omtrent badmode ontwikkelen dan ook niet alleen ieder seizoen trends voor [badmode voor dames], maar ook voor heren. Klopt mode voor jou alleen wanneer het past bij de trends van nu? De volgende trends gelden in 2022 voor badmode voor heren.

Ethnic jungle

Ken je de jungle trend, dan is het niet lastig om te ontdekken waar het bij ethnic jungle om draait. Ethnic jungle is een van de ontzettend toffe trends op het gebied van badmode voor heren. Denk in de eerste plaats aan een zwembroek voor heren in trendy army kleuren, zoals diverse groentinten en beige. Combineer je dit ook nog eens met de bekende camouflageprints, dan zeggen wij met het oog op de ethnic jungle trend: nailed it! Daarnaast passen kleine grafische motieven heel goed bij het ethnic jungle thema.

Tropical

De oudgedienden onder ons kennen wellicht nog wel dé tv-serie uit de jaren 80: Magnum PI. Deze serie is een van de fundamenten geweest voor het bekende, gebloemde Hawaii shirt. En we zouden kunnen zeggen dat je er of van houdt of er een bloedhekel aan hebt. En of je nu #teamtropical of #teamnotropical bent, de tropical prints zoals we die van het Hawaii shirt kennen, is de trend voor de zwembroek voor heren. Denk overigens niet alleen aan bloemenprints, maar ook aan veel kleur, zoals geel en oranje, felle kleuren, color blocking en dip dye.

Sporty

Elk jaar komen trends van jaren geleden weer helemaal terug in de mode. Soms zijn dit trends die we eerder verafgoden, daarna verafschuwden en nu weer in onze harten sluiten. Denk daarbij aan de korte oldskool zwemshort. Deze retrolook blijft eens in de zoveel tijd weer helemaal terug in de mode te komen, inclusief de tofste retrologo's. Kijk ook zeker naar zwembroeken die ontworpen zijn op basis van diverse sportinvloeden, zoals de Speedo broekjes.

Refresh classics

Refresh classics is een fantastische trend waarbij de klassieke trends voor de zwembroek terug zijn, maar dan in een nieuw jasje gegoten. Vooral kleur speelt hierbij een rol, zoals maritiem blauw, wit en rood. Daarbij komen er bij deze trend ook strepen voor, zowel horizontaal als verticaal, evenals een geometrische print of ruit. De refresh classics is overigens ook een trend die we bij badmode voor dames terugzien.

Bijkomende trends

Naast eerder genoemde trends is er ook nog een paar bijkomende trends. Juist door de tropical en ethnic jungle trend kun je bijvoorbeeld zwembroeken eenvoudig combineren met een bijpassende blouse of T-shirt om daarmee een complete outfit samen te stellen. Ook details zijn belangrijker dan ooit. Kies bijvoorbeeld voor een zwemboxer met biezen en koordjes in een contrasterende kleur.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.