Badmode kids

Badkleding trends voor kids 2024

De dagen van zon, zee en strand komen er weer aan. Dat betekent veel waterpret voor kids. Hiervoor hebben ze comfortabele en vrolijke zwemkleding nodig. Benieuwd naar de zwemkleding trends voor kinderen van 2023? Wij vertellen je meer.

Fresh & fun

Frisse en vrolijke kleuren zullen in 2024 menig strand of zwembad opvrolijken. Bikini's en badpakken voor meisjes hebben vrolijke ruffles voor een extra speels effect. Kijk ook naar bikini's voor meisjes met kleurrijke strepen of kleine grafische prints. Overigens zie je de frisse kleuren, strepen en grafische prints zeker terug in de trendy badkleding voor jongens. Word je van zwemmen op zich al niet vrolijk genoeg, dan verschijnt er door deze fresh & fun trend zeker wel een glimlach op je gezicht. De prints en strepen vallen nog meer op wanneer deze op zichzelf ook heel kleurrijk zijn.

Fresh & fun

Colour splash

Felle kleuren en felle prints – dit zijn twee dingen die dit jaar niet mogen ontbreken aan de zwemoutfits van je kinderen. Vooral de meisjes badpakken, meisjes tankini’s en meisjes bikini’s zijn opvallend en vrolijk dit jaar. Voor jongens zijn er ook streepjespatronen, tie-dyes, dierenprints, bloemen in felle kleuren en nog veel meer – alle kleuren en prints zijn in zwemkleding terug te vinden in 2024.

Catching florals

Bloemetjes plukken, maar dan direct aan de waterkant. Fleur je zomer van 2024 op met leuke badkleding voor jongens en meisjes met bloemmotieven. Het heeft wel iets weg van het hawaïshirt van weleer, maar dan extra vrolijk voor kids en in alle kleuren van de regenboog, zodat ze hun favoriete kleur meenemen naar het zwembad of het strand.

Liever iets meer in thema blijven? Dit jaar zijn ook de oceaanmotieven weer terug. Zwemshorts met haaien, golven of bootjes en bikini’s met zeesterren, schelpjes of dolfijnen. Met deze zwemkleding voelt je kind zich als een vis in het water.

Powdered pastels

Op zoek naar wat zachtere kleuren voor je zoon of dochter? Pastelkleuren zijn ook in 2024 helemaal hip. Pastelroze, pastelblauw of pastelgroen, bijna elke kleur is wel als pastelvariant verkrijgbaar. De kleuren doen wat denken aan lekkere schuimsnoep, en je kindje ziet er in deze badkleding waarschijnlijk uit om op te vreten. Deze trend van powdered pastels wordt veelal gecombineerd met een retrostijl en vintage bloemenprints.

Twinning is winning

Hoe vaak wordt jouw zoon of dochter de miniversie van jou genoemd? Iedere ouder groeit van trots. Het is dan ook enorm leuk om ouders en kinderen in matchende zwemkleding te zien. Steeds meer kledingmerken herkennen deze trend en spelen hierop in door zwemkleding voor kinderen en volwassenen op elkaar af te stemmen.

Uv-badkleding is belangrijker dan ooit

We weten tegenwoordig dat de zon een schadelijk effect heeft op de huid wanneer we ons niet goed genoeg beschermen. Huidkanker is een groot probleem en een gevolg, vaak op latere leeftijd, van overmatige blootstelling aan zonlicht. Uv-shirts zijn daardoor onmisbaar geworden. Door te kiezen voor uv zwemkleding hoef je niet constant je kind helemaal in te smeren en hoef je alleen die delen in te smeren die niet worden bedekt door het uv-shirt. Zo bedekt een uv bodysuit een groot deel van het lichaam en geniet je van de voordelen van SPF 50 protectie, net als bij het uv-shirt.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.