POP top teaser image

Wijnglazen

Net als wijn, komen ook de glazen in meerdere soorten. Het rode wijnglas heeft een grotere en rondere kelk waardoor de aroma’s beter in het glas blijven. Witte wijn heeft dit niet perse nodig dus de kelk is hier kleiner wat de wijn ook koeler houdt. En wist je dat door de smalle, lange kelk van champagneglazen de bubbels langer in de champagne blijven?

24 resultaten
aanbevolen

24 resultaten

Wijnglazen

Als er iets niet mag ontbreken in je glasservies, dan zijn het wijnglazen. Met de juiste wijnglazen komen smaken en aroma’s beter tot hun recht en geniet je nog meer van een glas wijn. Niet alleen de temperatuur en de wijn zelf zijn dus bepalend voor de smaak van de wijn, maar het glas is minstens zo belangrijk. Een wijnglas wordt speciaal ontwikkeld voor een bepaalde soort wijn. Wil je graag weten welke wijnglazen het meest geschikt zijn voor jou? Bij het kiezen van het juiste wijnglas zijn er een aantal dingen waar je op kan letten.

Soorten wijnglazen

De basis van je glasservies begint met goede rode en witte wijnglazen. Wil je, je glasservies nog completer maken? Zoek er dan ook mooie champagneglazen bij.

Rode wijnglazen: Een rode wijnglas is groter en boller dan de andere glazen. Dit komt doordat rode wijn meer zuurstof nodig heeft om alle aroma’s goed vrij te laten komen. Vul de kelk tot maximaal een derde van de bolling met rode wijn.

Witte wijnglazen: Witte wijn heeft over het algemeen minder zuurstof nodig, waardoor de kelk van het glas smaller en kleiner is dan die van een rode wijnglas. De smalle opening zorgt er ook voor dat je wijn langer koud blijft en dat het aroma beter tot z’n recht komen.

Assortiment wijnglazen

Bij wehkamp vind je voor diverse soorten wijn de juiste glazen. Aangezien het oog ook wat wil, kan je binnen ons assortiment kiezen uit bijvoorbeeld gekleurde wijnglazen. Kijk ook eens naar de steel of voet van een wijnglas, deze verschillen per glas. Ben je fan van merken zoals House Doctor, Riverdale of Riviera Maison? Dan kan je kiezen uit verschillende sets. Kies wat het beste bij jou past. Wijnglazen cadeau geven? Dat kan natuurlijk ook. Bestel je glazen vandaag en kies waar en wanneer je ze het liefst geleverd wil hebben.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.