POP top teaser image

Rode wijnglazen

18 Resultaten
Aanbevolen

18 Resultaten

Rode wijnglazen voor de beste smaakbeleving

Wanneer je glazen voor rode wijn zoekt, zal je veel meer moeten overwegen dan enkel het uiterlijk van de glazen – zeker als je een echte rodewijnliefhebber bent. Wij helpen je graag bij het kiezen van het perfecte rode wijn glas.

Het verschil tussen wijnglazen voor rode wijn en wijnglazen voor witte wijn

Als je een liefhebber bent van rode wijn is het belangrijk dat je voor wijnglazen voor rode wijn kiest en niet voor witte wijnglazen of champagneglazen. Rode wijnglazen hebben een kelk die onderaan zeer breed is en na de bolling taps toeloopt. Dankzij de breedte van de onderkant van de kelk heeft de rode wijn in het glas voldoende ruimte om met zuurstof te mengen – essentieel voor een goede smaak! Dat is bij witte wijn niet nodig, omdat deze niet zo complex is als rode wijn.

Fan van complexe rode wijn? Kies grote rode wijnglazen

Rode wijnglazen die groot zijn, zijn niet groter dan normale glazen om op die manier meer wijn te kunnen huisvesten. Als je optimaal van je wijn wilt genieten, giet je de glazen dus niet vol, maar stop je met schenken wanneer de wijn bijna het breedste punt van het glas heeft bereikt. Door de extra grote kelken van rode wijnglazen die groot zijn, heeft jouw complexe wijn meer ruimte om met zuurstof te mengen. De wijn zal hierdoor in grote rode wijnglazen nog meer smaak hebben!

Kristallen rode wijnglazen of wijnglazen voor rood van glas?

Wijnglazen van glas zijn goedkoper en dikker dan kristallen rode wijnglazen. Glazen van kristal worden wel geprefereerd door de meeste wijnliefhebbers, omdat het de temperatuur van de wijn niet beïnvloedt en een extra smaakbeleving biedt. Het nadeel van kristal is dat het breekbaarder is dan glas.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

We zijn live!
Shop de collectie

Categorieën

Mijn account
Help