welke kinderwagen past het beste bij jou?

adviespagina

welke kinderwagen past het beste bij jou?

Een kinderwagen kopen is een van de belangrijkste aankopen wanneer je in verwachting bent. Welke kinderwagens zijn er allemaal? En waar moet je op letten bij de aankoop van je eerste kinderwagen? Wij helpen je een handje op weg.

welke kinderwagen is geschikt voor jou?

welke kinderwagen is geschikt voor jou?

De aanschaf van een kinderwagen is een complexe keuze. Welke kinderwagen past nu het beste bij jou en je gezin? Wij maken de keuze makkelijker door stap voor stap de belangrijkste opties door te nemen.

verschillende soorten kinderwagens

Als eerste moet je bepalen of je wilt gaan voor een wandelwagen, combiwagen of duowagen. De combiwagens beschikken al over een reiswiegje. Je kan deze gelijk na de geboorte gebruiken. Wanneer je kindje al zelfstandig kan zitten, is ook de wandelwagen geschikt. Combiwagens zijn ook te gebruiken als wandelwagen. Handig! Want dan heb je er langer plezier van.

  • wandelwagen: alleen de kinderwagen (soms ook om te bouwen naar een combiwagen)
  • 2-in-1: een kinderwagen inclusief een reiswieg
  • 3-in-1: een kinderwagen inclusief een reiswieg en een autostoeltje
  • duowagen: een kinderwagen geschikt voor twee kinderen
waar wil je de kinderwagen gebruiken?

waar wil je de kinderwagen gebruiken?

Bedenk goed waar je de kinderwagen voornamelijk wilt gaan gebruiken. Niet elke kinderwagen is geschikt voor elke soort ondergrond. Houd je bijvoorbeeld van boswandelingen? Dan zijn grotere wielen belangrijk. Of vind je het belangrijk dat de kinderwagen makkelijk in de auto past? Dan kun je kiezen voor modellen die volledig inklapbaar zijn met verwijderbare wielen en een inklapbaar reiswiegje of zitje.

verschillende soorten banden

Wat zijn de voordelen van de verschillende soorten banden? Dit is afhankelijk van waar je de kinderwagen wilt gebruiken. Vaak zie je ook een combinatie van banden terug bij kinderwagens.

  • luchtbanden van rubber: geschikt voor het bos of strand, comfortabel en zeer goede demping.
  • foambanden: gevuld met schuim, geschikt voor onverharde wegen, comfortabel en duurzaam doordat deze niet zo snel lek gaan.
  • massieve en kunstof banden: geschikt voor verharde wegen (zoals in een stad), makkelijk bestuurbaar, licht en wendbaar.
welke extra opties vind jij belangrijk?

welke extra opties vind jij belangrijk?

Naast de verschillende soorten kinderwagens, kun je ook kijken naar de extra opties die voor jou belangrijk zijn. Kinderwagens met de optie 'verstelbare duwstang' kunnen erg prettig zijn als je wat langer bent. En verwacht je binnenkort een tweede kindje? Dan kan een kinderwagen met de optie 'uitbreidbaar naar duo' een uitkomst zijn. Er zijn nog veel meer opties waar je in de shop op kunt filteren om tot de juiste beslissing van een kinderwagen uit te komen.
essentiële accessoires

essentiële accessoires

Maak het je kindje zo aangenaam mogelijk met een aantal essentiële accessoires. Een warme voetenzak voor de koudere dagen of een parasol voor in zomer. Gaat het onverhoopt regenen? Dan is het fijn als je een regenhoes hebt. Ontdek alle accessoires voor je kinderwagen. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad.

de onmisbare luiertas

Naast de accessoires is een dagje weg niet compleet zonder de luiertas. De meeste luiertassen zijn voorzien van speciale kinderwagenhengsels. Deze bevestig je aan de duwstang van de kinderwagen. Hierdoor heb je je handen vrij en toch al je nodige spullen voor je kleintje bij de hand.