Uitgerekende datum

Uitgerekende datum berekenen

Je bent zwanger, gefeliciteerd! Je vraagt je nu vast af wanneer je precies uitgerekend bent. Hiervoor kun je een grove schatting maken: bekijk eerst welke dag de eerste dag van je laatste menstruatie was. Hier tel je 280 dagen bij op. Nu weet je wanneer je ongeveer je kindje kunt verwachten! Natuurlijk heeft niet iedereen een regelmatige menstruatiecyclus, dus is een bezoekje aan de verloskundige je volgende stap. Die kan je een veel preciezere inschatting geven.

Bereken je uitgerekende datum hier

Wil je nu weten wanneer je uitgerekend bent? Maak gebruik van onze onderstaande tool en ontdek jouw uitgerekende datum. De tool vertelt je ook de horoscoop van je kindje. Zo ontdek je alvast meer over zijn of haar karaktereigenschappen.

1 juli 2024 is het zover!

Sterrenbeeld Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft

Is je kind geboren tussen 21 juni en 22 juli, dan heeft je kind de Kreeft als sterrenbeeld. Kreeften staan bekend als eigenzinnige figuren; als kind hebben ze dan ook veel behoefte aan warmte en comfort van de ouders. Daarnaast staat de horoscoop te boek als een tikje verlegen, en geven ouders van Kreeften vaak aan dat hun kind erg voorzichtig is naar vreemden toe. Van alle horoscopen staat de Kreeft te boek als de meest gevoelige. Zo kunnen ze doorgaans erg gevoelig zijn voor kritiek en overmand worden door emoties. Een stabiele thuissituatie is dan ook extra belangrijk voor Kreeften. Door ze als ouders goed te begeleiden, leren Kreeften beter om te gaan met hun kwetsbaarheden. Kreeften houden van gewoontes en tradities. Familie-activiteiten, zoals samen koken of iets bouwen, is extra belangrijk voor een goede ontwikkeling. Ook hebben Kreeften doorgaans een erg sterke moederband, omdat ze bij haar warme te troost zoeken. Wees echter niet te beschermend met je kind, maar leer ze ook weerbaarheid.

Sterrenbeeld Kreeft

Populaire namen

in juli.

Jongensnamen: Noah, Sem, Lucas, Daan en Milan Meisjesnamen: Emma, Sophie, Julia, Tess en Anna

Populaire namen

Wanneer ben ik uitgerekend?

Als je net ontdekt hebt dat je zwanger bent, is dit de vraag waar je graag een antwoord op wilt hebben. De uitgerekende datum onthult namelijk wanneer je jouw kleintje ongeveer kunt verwelkomen. Het is hierbij goed om te onthouden dat de bevalling waarschijnlijk plaatsvindt tussen de drie weken voor en de twee weken na de uitgerekende datum.

Hoe lang ben je zwanger?

Vanaf de bevruchting duurt een zwangerschap 38 weken. Maar vaak wordt de uitgerekende datum berekend op basis van de eerste dag van je laatste menstruatie. Die is ongeveer twee weken voor de bevruchting. Vandaar dat er op dat moment met 40 weken wordt gerekend.

Is de uitgerekende datum via deze tool betrouwbaar?

Je uitgerekende datum berekenen is betrouwbaar wanneer je een regelmatige cyclus van 28 dagen hebt. Maar bedenk wel dat deze tool alleen een schatting van je uitgerekende datum geeft. Voor de officiële uitgetelde datum kun je het beste naar een verloskundige of gynaecoloog gaan. Zij kunnen dit precies bepalen met behulp van een echo.

De tool is minder betrouwbaar als één van de volgende situaties voor jou geldt:

  • Je hebt een onregelmatige menstruatiecyclus
  • Je cyclus duurt veel langer of korter dan 28 dagen
  • Je hebt tot 3 maanden terug nog de pil gebruikt

Hoe lang ben ik al zwanger?

Weet je eigenlijk niet wanneer de eerste dag van je laatste menstruatie was? Of wanneer je eisprong was? Dan is het moeilijk om te berekenen hoe lang je zwanger bent, om daarmee achter je uitgerekende datum te komen. Gelukkig zijn er zwangerschapstesten ontwikkeld die niet alleen aangeven of je zwanger bent, maar ook hoeveel weken. Je kan natuurlijk voor de zekerheid ook altijd een afspraak maken bij je huisarts om zeker te weten of en hoelang je zwanger bent.

Waarom is de uitgerekende datum belangrijk?

Natuurlijk wil je het liefst dat je kleintje precies volgens schema arriveert. Makkelijk, want dan kun je een beetje rekening houden met de noodzakelijke voorbereidingen. Zorgen dat de babykamer er klaar voor is en dat je alle spulletjes in huis hebt. Maar wanneer je ook uitgerekend bent: je kindje bepaalt natuurlijk altijd zelf wanneer hij of zij het tijd vindt om zich aan te kondigen!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Fashion Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help