Fauteuils

Een plekje voor jou alleen? Een lekkere fauteuil geeft je een plekje voor jezelf en je kan hem natuurlijk helemaal zelf uitkiezen. Neem een laag model van stof om lekker in weg te kruipen of kies voor lederen fauteuils en een stevige zit als je graag leest.

154 resultaten
aanbevolen

154 resultaten

Fauteuils

Een fauteuil is een luxe uitgevoerde stoel waarin je meestal wat minder rechtop zit en bovendien wat lager dan op andere stoelen. De oorsprong van fauteuils ligt in Frankrijk, maar dat had je vast wel verwacht met zo’n naam. In de vroege 17e eeuw werd die naam gegeven aan van hout gemaakte zetels met een open armleuning. Vaak werden deze fauteuils door middel van houtsnijwerk verfraaid door de maker. De zitting en rugleuning werden gestoffeerd voor een luxe afwerking en de zichtbare houten delen werden geverfd. Als je deze omschrijving vergelijkt met de fauteuils van tegenwoordig, zie je de nodige verschillen. Maar wat gebleven is, is de luxe waaraan je jezelf met veel plezier overgeeft als je gaat zitten.

Ook fauteuils zijn er in alle soorten en maten

Naast de moderne fauteuils zoals we die vandaag de dag kennen, de fijn afgewerkte zetels voor één persoon, zijn er ook nog andere varianten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld comfortabele loveseats waar je met je partner knus bij elkaar kunt zitten. Misschien ken je deze term wel uit de bioscoop. Thuis kun je dus ook samen in één grote stoel naar een romantische film kijken! Daarnaast zijn er nog relaxfauteuils die eigenlijk al precies omschrijven welke functie ze hebben. Als je lekker wilt ontspannen, dan kun je dat met deze fauteuils doen.

Passend bij je interieur

Uiteraard is het design en de kleur van je nieuwe fauteuil erg belangrijk. Hij moet immers wel passen in je huidige interieur. Bij ons kun je kiezen uit allerlei verschillende fauteuils van onder andere Zuiver en vtwonen. Zo vind je altijd de heerlijke stoel die precies past bij jouw wensen!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.