Top Teaser Lite - Kleine ruimtes indelen

Tips en ideeën om een kleine ruimte in te delen

Heb je weinig ruimte in huis? Of wil je een smalle of kleine woonkamer inrichten? Wij zetten de beste tips en ideeën op een rijtje om een kleine ruimte slim en praktisch in te delen. Ideaal als je ruimte tekort komt. Daarnaast laat je met een slimme indeling je huis groter en opgeruimder lijken.

1. Praktische meubels

Een kleine of smalle woonkamer inrichten doe je met praktische meubels. Denk hierbij aan tafeltjes met opbergmogelijkheid of een bed met opbergruimte. Zo kun jij al je spullen gemakkelijk opbergen zonder dat je daar extra kasten voor nodig hebt. Meubels voor kleine ruimtes mogen gerust wat kleiner zijn. Maak voordat je gaat shoppen een plattegrond van de ruimte en bereken hoe groot de meubelstukken ongeveer mogen zijn. Zet de ruimte ook niet al te vol, dit laat de kamer namelijk kleiner lijken. Kies enkel voor meubelstukken die écht onmisbaar zijn.

1. Praktische meubels

2. De hoogte in

Eén van de beste kleine kamer ideeën is ongetwijfeld om de hoogte in te werken. Plaats wandplanken boven de bank, in de gang of op andere plekken die anders onbenut blijven. Richt de wandplanken slim in. Kies bijvoorbeeld voor een aantal mooie opbergboxen dat je naast elkaar op de wandplank zet. Zo blijven je spullen uit zicht, stofvrij en creëer je een opgeruimd huis. Wil je boeken of andere spullen kwijt op de plank? Speel dan met kleuren en accessoires. Sorteer de boeken bijvoorbeeld op kleur en zet er een mooie plant naast. Maak het geheel niet te druk. Hang wandplanken en schilderijen gerust wat hoger. Zo laat je de kamer ruimer lijken.

3. Benut alle ruimte

Een kleine woonkamer inrichten doe je door alle ruimte optimaal te benutten. Denk hierbij aan de eerder genoemde multifunctionele meubels en wandplanken, maar ook aan het plaatsen van opbergkasten of dozen achter en onder de bank. In de slaapkamer kun je de ruimte onder het bed goed gebruiken voor het opbergen van bijvoorbeeld schoenen of boeken. Hoewel je alle ruimte goed moet benutten, is het wel belangrijk om een ruimte niet te vol te zetten. Overweeg daarom om ook eens een flinke opruimactie te houden en alle spullen die je niet gebruikt weg te geven.

4. Gebruik organisers

Organisers, opbergboxen en opbergmanden zijn je beste vriend als je weinig ruimte in huis hebt. Op deze manier kun je namelijk een hoop spullen kwijt zonder dat deze in het zicht staan. Je creëert bovendien een strakker geheel én bent een stuk sneller klaar met afstoffen. Plaats je organizers of opbergdozen onder je bed, bank of andere lastig bereikbare plekken. Plak dan etiketten op de organizer of doos waarop je aangeeft wat er precies in zit. Zo hoef je nooit lang te zoeken naar je wintersportartikelen of hobbyspullen. Ook om een kast in te delen, zijn opbergdozen een absolute aanrader.

5. Gebruik lichte kleuren

Een kleine ruimte inrichten doe je met behulp van slimme meubels, door de ruimte optimaal te benutten en de boel opgeruimd te houden. Wil je een ruimte optisch groter laten lijken? Gebruik dan lichte kleuren en zorg voor voldoende lichtinval. Ook details zoals spiegels en vloerkleden kunnen een ruimte groter laten lijken. Door vervolgens te spelen met verschillende vormen en kleuren creëer je een ruimte die weliswaar klein is, maar zeker niet te druk of te vol aanvoelt. Onder andere strepen helpen om optisch meer ruimte te creëren. Qua accessoires kies je liever voor een aantal grote items dan voor veel kleine rommeltjes.

Met deze tips gaat het je zeker lukken om een kleine ruimte leuk in te richten. Veel succes!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help