Top Teaser Lite - Interieurkleuren

Kleur toevoegen aan interieur

Ben je wel een beetje uitgekeken op je interieur of doen de kleuren die je nu gebruikt het niet voor je? Dan is het tijd wat verandering aan te brengen. Een subtiele verandering kan al genoeg zijn, maar soms wil je iets spannends of iets compleet anders. En laten we het leven als een kleurplaat zien, maar dan wel een die je zelf moet inkleuren. Tijd om jouw interieur van nieuwe en frisse kleuren te voorzien. We vertellen je alles over de kleurtrends van dit jaar.

De trendkleuren van 2023 voor het interieur

In 2023 draait het op het gebied van kleur vooral om rust en een natuurlijke uitstraling in je interieur. Dat de trendkleuren rustig zijn, betekent niet dat ze niet kleurrijk zijn. Het zijn echter geen knalkleuren, zoals bijvoorbeeld fuchsia. Denk bij de trends voor dit jaar vooral aan kleuren zoals fris blauwe en groene tinten, aardetinten en kleuren zoals taupe en oker. Met deze mooie tinten maak je eindeloos veel combinaties.

De trendkleuren van 2023 voor het interieur

Kleur op de muren of kleurrijke meubels?

Wanneer je wat meer kleur in je interieur wilt aanbrengen, kun je kiezen voor een muurkleur die je bevalt, maar kleurrijke meubels kopen zijn ook een optie. Denk bijvoorbeeld aan banken en stoelen in een van de trendkleuren van dit jaar. Kies je voor kleurrijke meubels en laat je de muren voor wat het is, dan moet je wel een ding in overweging nemen. Ben je nogal snel uitgekeken op een kleur, dan is het beter om niet voor kleurrijke meubels te kiezen, maar te werken met accessoires of je muren van een frisse nieuwe kleur te voorzien. Ben je er namelijk weer op uitgekeken, dan is het makkelijker (en goedkoper) om de muren opnieuw te verven in plaats van compleet nieuwe meubels te kopen.

Kies je toch voor kleurrijke meubels, ga dan voor grote en opvallende meubels. Denk aan een blauwe bank wanneer je een blauw interieur wilt samenstellen of een paar mooie cognackleurige fauteuils voor een groen interieur. Ook qua kasten en tafels kun je met kleur spelen: zwarte meubels zijn helemaal in.

Zo schilder je je muur in een leuke kleur

Ga je kleur gebruiken door de muurkleur te veranderen, dan begin je met het kiezen van de muur die je wilt verven. Veel mensen kiezen ervoor om een bepaalde muur, vaak de lange muur, een kleur te geven. Wordt dat je al iets te opvallend, dan is het ook leuk om een deel van de muur te verven, bijvoorbeeld de onderkant of een vlak. De kleur moet bij je passen en soms moet je gewoon durven. Een okergeel muur is opvallender dan bijvoorbeeld een taupe kleur muur en dus is het goed om kleurstalen mee naar huis te nemen en bij je meubels te leggen. Soms kun je van bepaalde kleuren ook handige testers kopen. Zo kun je de kleur in een onopvallende hoek voorzichtig uitproberen.

Variëren met woonaccessoires

Ben jij nog veranderlijker dan het weer en zie je het al gebeuren dat je constant met de verfkwast aan de slag moet omdat je wéér een nieuwe kleur wilt? Dan is het beter om kleur in het interieur aan te brengen door woonaccessoires te gebruiken. Deze zijn veel goedkoper in aanschaf en natuurlijk gemakkelijker om te wisselen. Denk hierbij aan leuke vaasjes, kleden voor over de bank en kussentjes. Wil je het iets groter aanpakken? Kies dan het perfecte vloerkleed voor jouw nieuwe interieur.

Laat je inspireren

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.