POP top teaser image

King Louie mode voor dames

King Louie ontwerpt kleurrijke, eigenzinnige en originele dameskleding met een grote keuze aan (vintage geïnspireerde) prints en silhouetten. Kleding met een uitstekende pasvorm die zo duurzaam mogelijk is geproduceerd.

70 Resultaten
Nieuwste collectie

70 Resultaten

King Louie

King Louie is in de jaren 80 opgericht door twee vrienden met een voorliefde voor vintage. Wat begon met een kraam op de Noordermarkt in Amsterdam is nu uitgegroeid tot een internationaal merk wat synoniem staat voor vrijheid, optimisme en eigenheid.

Tijdloze items

King Louie ontwerpt kleurrijke, eigenzinnige en originele dameskleding met een grote keuze aan (vintage geïnspireerde) prints en silhouetten. Kwalitatieve items waar veel tijd wordt gestopt in het ontwerpen van de juiste pasvorm en het vinden van de juiste stofkwaliteit. Dit resulteert in items die jarenlang met veel plezier gedragen kunnen worden en vanwege de vintage inspiratie niet snel uit de mode raken.

Eerlijk produceren

King Louie wil een zo duurzaam mogelijk product maken en ziet dit als een voortdurend verbeterproces en blijven continu stappen zetten in het gehele productie- en distributieproces. King Louie vindt het belangrijk dat producten maatschappelijk verantwoord en onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Daarom zijn zij aangesloten bij Fair Wear Foundation. King Louie heeft intensief contact met de leveranciers en gaan voor langdurige en duurzame samenwerkingen. Met sommige fabrikanten wordt al meer dan 20 jaar samen gewerkt.

Duurzame materialen

King Louie streeft ernaar om elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken. Sinds januari 2023 is 77% van de collectie gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, Tencel en EcoVero. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een aantal jaar geleden. King Louie heeft de ambitie om het aandeel duurzame materialen jaarlijks te vergroten en hoopt uiteindelijk alle items in een duurzame kwaliteit te kunnen aanbieden.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.