Top Teaser Lite - Inspiratie - Fashion - Dresscode - Cocktail

Dresscode Cocktail: zo pas je 'm toe

De dresscode Cocktail is een veelgevraagde dresscode bij bruiloften en andere evenementen. Zeker bij zomerse bruiloften wordt dit vaak in de uitnodiging gezet. De naam 'cocktail jurkje' komt ook bij deze dresscode vandaan. Welke regels en kleding bij deze dresscode horen? Dat lees je hier.

Wat is de Cocktail dresscode?

Bij de dresscode Cocktail kleed je je feestelijk. Hoewel het niet té formeel hoeft te zijn, is het wel de bedoeling dat je netjes gekleed gaat. Dus: een galajurk is niet nodig, maar in jeans aankomen wordt ook niet gewaardeerd. Zoek dus een goede middenweg met een nette, verzorgde outfit.

Wat is de Cocktail dresscode?

Dresscode Cocktail voor dames

Zoals we hiervoor al zeiden: bij de Cocktail dresscode ga je netjes gekleed. Ga voor classy en kwaliteit in je outfit. Een midi jurk of cocktailjurk is bijvoorbeeld een heel goed idee. Is het wat kouder weer? Combineer 'm met een mooie panty en een klassieke laars. Of kies voor een mooi damespak of jumpsuit. Wedden dat jij de show steelt?

Bij de Cocktail dresscode laat je je grote shopper of schoudertas thuis. Ga in plaats daarvan voor een mooie clutch (met glitters is zeker toegestaan) waar je telefoon, sleutels en pasjes in passen.

In de zomer ga je voor klassieke schoenen zoals een pump of een sandaal. In de winter vervang je deze voor een mooie hoge of lage laars. Ook hier geldt: glitters zijn een do!

Laat je inspireren: de mooiste Cocktail outfits

Cocktail dresscode voor heren

Ook heren gaan chique gekleed. En ook hier geldt: het hoeft niet té formeel te zijn. Dus laat je driedelige pak in de kast liggen en kies liever voor een pantalon met een net overhemd en eventueel een jasje. Een stropdas is niet vereist, maar mag wel.

Zorg wel dat je hele outfit netjes en verzorgd is. Ga dus voor nette, gepoetste schoenen en stoffen van hoge kwaliteit. Net als bij dames zijn glitters en felle kleuren zeker toegestaan. Hoe feestelijker de dresscode, hoe opvallender je gekleed mag gaan.

Welke kleuren en hoe chique je gekleed gaat, is afhankelijk van de setting. Heb je een zomerse bruiloft? Dan mag je gaan voor lichtere kleuren. Gaat het om een evenement in de winter? Dan ga je liever voor donkere, diepe kleuren.

Zo ziet de Cocktail dresscode eruit voor heren

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help