Traagschuimmatras

Traagschuimmatrassen zorgen voor een goede drukverdeling en passen zich volledig aan je lichaamscontouren aan. Traagschuim staat bekend om haar lange levensduur en hoge dichtheid dat stof en huisstofmijt moeilijk door laat. Als je niet zeker weet of het traagschuimmatras het beste bij je past of wil je extra informatie over matrassen, klik dan hier voor de matrassenwijzer.

61 resultaten
aanbevolen

61 resultaten

Traagschuimmatrassen

Visco-elastisch polyurethaanschuim is een vrij ingewikkelde naam en daarom is de term traagschuim bedacht. Die naam is eigenlijk ook veel logischer, want als je een traagschuimmatras indrukt, komt het materiaal langzaam weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Doordat traagschuimmatrassen zich heel goed kunnen aanpassen aan het menselijk lichaam, bieden ze een goede ondersteuning terwijl je slaapt. Je lichaamstemperatuur, -vorm en –gewicht vormen daarbij de basis.

Ideaal bij nek- en rugklachten

Zwaardere lichaamsdelen zoals de schouders en de heupen worden met een traagschuimmatras optimaal ondersteund. Bovendien heeft dit type matras een drukverlagende werking, waardoor het ideaal geschikt is voor mensen die problemen hebben met hun nek, rug of gewrichten. Verder is traagschuim ideaal voor mensen die het snel koud hebben. Warmte wordt namelijk vastgehouden in het matras. De ventilatie en vochtregulatie van een traagschuimmatras is goed. Vooral zij- en rugslapers kunnen heerlijk uitrusten op dit matrastype. Of je nu een lattenbodem, spiraalbodem of verstelbare bodem hebt, de meeste traagschuimmatrassen zijn geschikt voor al deze bodemsoorten.

Combineren van een traagschuimmatras

Soms bestaat een traagschuimmatras uit verschillende lagen. De bovenlaag en onderlaag zijn hierbij opgebouwd uit verschillende soorten schuim, vooral om de ventilatie en het slaapcomfort verder te optimaliseren. In dat geval is je matras maar aan één zijde beslaapbaar en dat is aan de bovenkant. Wil je een traagschuimmatras combineren met een boxspring, dan kan dat in de meeste gevallen perfect. Bij ons vind je topmerken zoals Beter Bed, M-Line en ons eigen merk whkmp's OWN.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.