Binnenveringmatras

Binnenveringmatrassen bieden ondersteunig doordat het matras is opgebouwd uit een honderdtal van veren aan de binnenkant. Deze matrassen zijn geschikt voor elk lichaamsgewicht. Let op met het aanschaffen van verstelbare bodems, hiervoor is dit matras niet geschikt. Als je er zeker van wilt zijn dat een binnenveringmatras geschikt voor jou is of meer hulp wilt bij het kiezen van een matras, klik dan hier voor de matrassenwijzer.

1 resultaat
aanbevolen

1 resultaat

Binnenveringsmatrassen

Er zijn heel veel verschillende soorten matrassen beschikbaar, omdat iedereen andere eigenschappen zoekt. Wat jij fijn vindt slapen, vindt iemand anders juist weer helemaal niets en andersom. Binnenveringsmatrassen zijn een typisch voorbeeld daarvan. Om te bepalen of dit matrastype ideaal is voor jou, vertellen we je eerst hoe ze precies in elkaar zitten en wat de voordelen zijn.

Vlechtwerk van veren

De naam zegt het natuurlijk al: binnenveringsmatrassen hebben vering binnenin. Wat bijzonder is aan die vering, is de zandlopervorm. Ze worden naar het midden toe dunner en naar buiten toe lopen ze uit. Zo kunnen ze extra goede drukverdeling bieden. Een spiraaldraad verbindt de veren onderling met elkaar. Dit type matras wordt ook wel een bonellveringmatras genoemd. Hoeveel veren er per m2 zijn gebruikt in een matras, geeft aan hoe comfortabel je erop kunt liggen. Hoe meer veren, des te comfortabeler. Je zult vooral matrassen met tussen 80 en 150 veren per m2 tegenkomen, waaruit je vervolgens de kwaliteit kunt afleiden. Verder speelt ook mee hoeveel slagen (wentelingen) de veren maken en hoe dik de veren zijn. Binnenveringsmatrassen bestaan niet uit afzonderlijke zones die het gewicht en de ondersteuning verdelen. Daardoor zijn het vrij algemene matrassen die voor elk gewicht geschikt zijn.

Goede ventilatie en vochtregulatie

Een voordeel van binnenveringsmatrassen is dat ze goed ventileren en ook het vocht uit je lichaam en de lucht goed reguleren. Bovendien voelen deze matrassen lekker koel aan. Je houdt je matras het langst goed als je jouw exemplaar regelmatig keert en draait.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.