POP top teaser image

Blauwe banken

49 resultaten
aanbevolen

49 resultaten

De blauwe bank kiezen die perfect bij je past

De bank is een van die meubelstukken die voor een groot deel de stijl van je woonkamer bepaalt. Heel belangrijk dus dat je uit al die mooie blauwe banken de perfecte blauwe bank vindt die naadloos bij de rest van je interieur aansluit. Is dat de blauwe fluwelen bank, de leren bank of toch een van de blauwe stoffen banken? Waar heb je nog meer keuze uit en waar moet je op letten wanneer je een blauwe design bank wilt aanschaffen?

Welke kleur blauw kies je?

De ene kleur blauw is de andere niet. Kijk goed of de kleur die je op het oog hebt bij de rest van je woonkamer past. De tint die je kiest, zal ook voor een groot deel bepalen of je bank in het blauw erg in het oog zal springen of juist onopvallend zal zijn. Ga je voor een blauw grijze bank of een donkerblauwe kleur, dan zal de tint niet snel uit de toon vallen. Deze kleuren passen namelijk vrijwel overal bij. Vind je felblauw of babyblauw mooier? Haal dan een prachtige eyecatcher in huis!

Hoe groot moet de bank zijn?

Of je een bank 2 zits in het blauw of een 3 zits bank kiest, hangt grotendeels af van de grootte van je gezin. Houd ook rekening met de grootte van je woonkamer. Een zeer grote bank of een hoekbank kan massief overkomen, waardoor je kamer er direct een stuk kleiner uitziet. Als je je zorgen maakt over hoe dominant de bank aanwezig gaat zijn, kies je het beste voor een lichtgekleurde blauwe fluwelen bank.

Welk type bank past bij jou?

Of je nu voor een grote of kleine bank gaat, we hebben verschillende opties voor je klaarstaan. Ga bijvoorbeeld voor een prachtige bank 2 zits in het blauw, gemaakt van velours of een luxueuze 3 zits bank van leer in het blauw. Een 3 zits bank van leer in het blauw is ideaal voor jonge gezinnen, omdat ze voldoende ruimte bieden en ook makkelijker schoon te maken zijn dan stoffen banken. Kies voor een chesterfield bank in het blauw om een retro vibe te creëren of ga voor een prachtige blauwe velvet bank of een van de blauwe stoffen banken om aan je industriële interieur iets zachts toe te voegen. Heb je regelmatig logés? Dan is een blauwe slaapbank wellicht iets voor jou! Daarnaast kies je uit verschillende merken. We hebben onder andere Bepurehome,By Sidde en onze eigen blauwe bank van wehkamp, wehkamp home voor je klaarstaan.

Blauwe design bank met lage of hoge pootjes?

Banken op lage pootjes komen robuuster over dan banken op hoge pootjes. Hoe hoog de pootjes zijn en welke kleur ze hebben, heeft dus een grote invloed op de uitstraling van de bank. Hoge pootjes zijn de beste keuze wanneer je een wat kleinere kamer hebt, omdat er zo meer vloer zichtbaar blijft. Hierdoor komt je woonkamer ruimtelijker over.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.