Top Teaser Lite - Inspiratie - Gastblog - Anne-Marie - De beste pannen voor heerlijke herfstrecepten

De beste pannen voor heerlijke herfstrecepten

Je zou denken dat ik als foodblogger wel een grote collectie pannen heb. Niets is echter minder waar. Ik investeer liever in een paar echt goede pannen, die multi inzetbaar zijn.

Welke pannen heb ik echt nodig?

In mijn keukenkastje mogen in ieder geval de volgende pannen niet ontbreken: kookpannen (in diverse formaten), een hapjespan met deksel, een wok, een koekenpan in twee formaten, een pannenkoekenpan en een grillpan. Oja, ook nog een steelpannetje, voor het maken van saus of het koken van een eitje.

Welke pan gebruik je waarvoor?

Wil jij een nieuwe pan kopen, maar weet je niet welke pan je nodig hebt? Geen stress want Wehkamp helpt! Ze geven je uitleg over de verschillende soorten pannen, hittebronnen en baklagen. En wil je weten welke pan je voor welk soort gerecht wilt gebruiken? Ook dat hebben ze voor je uitgezocht.

Welke pannen heb ik echt nodig?

Mijn favoriete pannen

Mijn hapjespan, wok en pannenkoekenpan zijn echt mijn favoriete pannen. Ik kan niet zonder! In de hapjespan maak ik bijvoorbeeld mijn favoriete truffelrisotto of heerlijk stoofvlees in bier. Die truffelrisotto is echt een heerlijk herfstgerecht dat ik iedere week wel wil eten. Je maakt het eenvoudig met truffeltapenade.

Truffelrisotto (voor 2 personen)

  • 200 gram risottorijst
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 gram risottorijst
  • 500 ml bouillon
  • Klein glas witte wijn (optioneel)
  • 200 gram paddenstoelen, in plakjes
  • 2 eetlepels truffeltapenade
  • 2 x 25 gram roomboter
  • Scheutje olijfolie
  • 25 gram geraspte Parmezaanse kaas (+ extra om te serveren)

Bereiding

Verhit in een hapjespan 25 gram roomboter en fruit hierin de sjalot en knoflook. Voeg de risottorijst toe en bak even mee. Blus af met het glas witte wijn of – als je dat liever niet gebruikt – met een eerste soeplepel bouillon. Wanneer de wijn/bouillon is opgenomen voeg je weer bouillon toe. Zet het vuur net zo hoog dat de bouillon wel ‘bubbelt’ maar niet te hard kookt. Bak ondertussen in een koekenpan de paddenstoelen gaar in een scheutje olijfolie.

Aan het eind van de kooktijd (ca. 20 minuten) voeg je de truffeltapenade, de geraspte Parmezaanse kaas en 25 gram roomboter toe. Roer door en laat nog even een paar minuten staan met het deksel op de pan. Schep de paddenstoelen door de risotto en serveer eventueel met extra Parmezaanse kaas.

Pannenkoekenpakketjes met paddenstoelen

Ik hoor je denken, waarom een pannenkoekenpan? Het formaat van deze pan is perfect voor een pannenkoek en dankzij de lagere rand kunnen de pannenkoeken makkelijker omgedraaid worden. Daarnaast wordt de pan snel en gelijkmatig warm en is eenvoudig en snel schoon te maken. Ik maakte heerlijke gevulde pannenkoek ‘pakketjes’ uit de oven. Een warme en heerlijke lunch! Wat heb je nodig (2 personen):

  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels roomboter
  • Scheutje zonnebloemolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 200 gram paddenstoelen, in plakjes
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels ricotta

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer een beslag van het bakmeel, melk, ei en een snufje zout. Tipje: wanneer je ook een scheutje zonnebloemolie door het beslag roert hoef je de pan niet iedere keer opnieuw in te vetten. Laat even rusten.

Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel boter. Doe er de paddenstoelen bij en bak gaar. Breng op smaak met zout en peper en roer er de ricotta door.

Bak van het beslag 4 pannenkoeken. Verdeel er de paddenstoelen over, vouw de zijkanten dicht en rol op. Leg de pakketjes in een ingevette ovenschaal, verdeel er de paneermeel en een eetlepel roomboter in vlokjes over. Bak gaar in de oven in ca. 10 minuten.

Meer over onze gastbloggers

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger Anne-Marie.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.