Tuin - content pagina - balkon inspiratie

Balkon inspiratie voor ieder balkon

Kijk je uit naar lange avonden op een sfeervol balkon? Dan is de juiste inrichting essentieel. Hier vind je alles wat je moet weten, van klein balkon inspiratie tot unieke ideeën voor de vloer van je balkon.

Wat voor balkon heb jij?

De inrichting van je balkon is natuurlijk afhankelijk van je persoonlijke stijl, maar ook van de ruimte waarmee je werkt. Hoe kun je een klein balkon gezellig maken en wat is juist een goede balkon inrichting voor een groot balkon? Wij geven je tips.

Groot balkon inrichten

Het is een grote luxe, maar hoe maak je een groot balkon nu echt knus? Dat begint bij een uitnodigende zithoek. Creëer een luxe loungeplek met een grote bank en bijpassende stoelen. Dat kan ook met een klein budget, bijvoorbeeld door een steigerhouten bank te kopen. Heb je nog ruimte over? Plaats een barbecue en eettafel op het balkon. Ook een grote ligstoel en parasol zorgen voor veel sfeer. Zorg vervolgens voor veel decoraties, van kussens op de banken tot een balkonkleed. Grote planten staan ook prachtig op een groot balkon.

Smal balkon inrichten: hier houd je rekening mee

Bij een lang, smal balkon in het vaak lastig om eenheid te creëren. Je kunt dit omarmen door verschillende hoekjes te maken. Koop een smalle tafel met twee krukjes om daar je eet- of werktafel te maken en zet in de andere hoek een comfortabele loungeset. Heb je kinderen? Zet in één hoek een zand- en watertafel. Maak het balkon een mooi geheel door planten langs de balustrade te plaatsen, eventueel in hangbakken om ruimte te besparen.

De leukste balkonaccessoires

Het omarmen van natuurlijke materialen is helemaal trendy en past perfect bij een balkon. Kies voor wicker manden aan de muur of vul een kleurrijke vaas met pampaspluimen. Vergeet ook de kracht van verlichting niet. Zet sfeervolle windlichten op tafel of kies voor een salontafel met ingebouwde haard. Je maakt het balkon extra knus door te spelen met texturen. Decoreer stoelen met kussens, leg een balkonkleed neer en vergeet niet om warme plaids over de bank te draperen.

Trendy balkon vloer ideeën

Je kunt niet alleen met meubels en accessoires spelen op je balkon. Denk ook eens na over de vloer. Of je nu van een warme, natuurlijke uitstraling houdt of juist de moderne kant opgaat: er zijn genoeg opties. Wat dacht je van:

  • Houten vlonders voor een bohemian look
  • Kunstgras voor je eigen groene oase
  • Balkonkleed voor een Scandinavische sfeer
  • Kleurrijke tegeltjes voor een exotisch balkon
  • Klik-pvc voor een moderne uitstraling

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.