Kerstcadeaus inpakken

Tips om je kerstcadeau in te pakken

Je hebt de mooiste kerstcadeaus gekocht voor familie en vrienden, maar hoe pak je al die cadeaus nu in op een extra feestelijke manier? Wij geven je tips en inspiratie om al je cadeaus in te pakken, in de stijl die jij leuk vindt. Ga je voor traditioneel, natuurlijk of liever chique? Het kan allemaal! Zo ziet het er echt mooi uit onder de kerstboom. Heb je een klein cadeautje of iets met een moeilijke vorm? We helpen je graag. Fijne Kerst!

Traditionele kerstcadeaus

Pak je kerstcadeau in met een traditioneel kerstpapier: Iets met goud en zilver, een rode kerstman of mooie kerstbomen past perfect. Gebruik een rood satijnen lint én een touwtje (bijvoorbeeld slagerstouw wat je nog over had van de rollade) om om je cadeau te wikkelen. Tip: begin op de mooie kant van je cadeau - dus zonder plakband, naar achteren, kruis het lint en ga weer naar voren over de andere kanten van je cadeau. Daar maak je een mooie strik. En nu komt het leuke gedeelte: steek onder het lint een rood wit kerstsnoepje (ook wel candy cane) en een dennetakje of hang een klein kerstballetje aan het lint. Blijft het niet goed zitten? Plak het dan stiekem vast met een klein plakbandje.

Traditionele kerstcadeaus

Natuurlijke kerstcadeaus

Pak je kerstcadeau in met bruin pakpapier, ook wel postpapier. Gebruik een goudkleurig lint in combinatie met een goudkleurig touwtje om om je cadeautje te wikkelen, voor de kerstsfeer. Wil je liever helemaal natuurlijk blijven, dan kun je ook jute touw gebruiken. Schuif onder het lint echte schatten uit de natuur: een kaneelstokje, een dennenappel, een plakje gedroogde sinasappel of een takje uit de kerstboom. Tip: een dennenappel en plakje gedroogde sinasappel kan het beste vastmaken aan het lint of touw, voordat je de strik maakt.

Een luxe cadeau

Pak je kerstcadeau in met wit cadeaupapier. Tip: heb je geen wit cadeaupapier, maar wel een klein cadeautje? Je kunt ook wit printerpapier gebruiken. Heb je een groot cadeau? Keer dan ander cadeaupapier binnenste buiten - zo is het ook wit. Gebruik 2 soorten wit satijnen lint (smal en breed) en ook een zilveren draadje. Met het smalle lint maak je een verticale baan om het cadeautje, knip af en plak aan de achterkant vast. Daarnaast maak je nog eenzelfde baan. Met het brede lint maak je een horizontale baan om het cadeau, knip af en plak aan de achterkant vast. Over het brede horizontale lint zet je het zilverkleurige draadje op dezelfde manier vast. Stop een takje eucalyptus en een gras pluimpje onder het lint. Zet het eventueel vast met een stukje plakband, wat je onder het lint vastplakt.

Een chique cadeau

Pak je kerstcadeau in met nachtblauw cadeaupapier. Ook donkergroen zou goed passen. Het mooiste is als het effen cadeaupapier is. Wikkel een goudkleurig satijnen lint met eventueel een extra groen (bij blauw papier) of blauw (bij groen papier) lintje erbij. Een pauwenveer zorgt ervoor dat het cadeau extra chique wordt! Tip: strik de pauwenveer mee in het lint, zo blijft het goed zitten.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

Feestelijke fashion
Shop nu

Categorieën

Mijn account
Help