Duurzame kleding

Duurzamer

Duurzamere kleding, eerlijk & fairtrade

Elke dag zetten wij stappen om Wehkamp duurzamer te maken. Om het klimaat minder te belasten. Om het productieproces eerlijker en transparanter te maken. En om jou de mogelijkheid te geven steeds meer producten te kiezen met een bewust verhaal. Die producten vind je op deze plek.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Beleid

Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid naar de wereld. Zo zijn wij constant bezig met het verduurzamen van onze kantoren en distributiecentra, transport. In 2020 zijn wij dan ook troste winnaar geworden bij de Shopping Awards voor de vakprijs Duurzaamheid. Deze Award hebben wij gewonnen voor de verduurzaming van onze verpakkingen, waarmee zo’n 64% CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

Verder hebben wij natuurlijk ook een verantwoordelijkheid voor onze keten. Denk hierbij aan de sociale omstandigheden en het verkleinen van onze schadelijke ecologische footprint d.m.v. watergebruik en chemicaliën bij de fabrieken waar wij mee samen werken. En zijn wij lid van BSCI, een organisatie die de omstandigheden in de fabrieken monitort. Daarnaast hebben wij doelen gesteld voor verschillende materialen, zoals duurzaam katoen van Better Cotton Initiative en verantwoord hout van FSC.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het Kinderfonds

Sinds 2002 is Wehkamp een van de hoofdsponsors van het Ronald McDonaldKinderfonds. Het Kinderfonds zorgt ervoor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, zodat ze altijd in de buurt zijn voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Kinderhuizen ruim 65.000 overnachtingen van meer dan 6.000 gezinnen mogelijk.

Wij sponsoren door producten en meubels beschikbaar te stellen voor alle huizen, maar ook bijvoorbeeld de jurkjes voor de gastvrouwen op het jaarlijkse KinderfondsGala. Ook verkoopt Wehkamp de kinderfondsknuffel, 100% van de opbrengst gaat naar het Kinderfonds. Daarnaast zetten medewerkers van Wehkamp zich in door bijvoorbeeld mee te doen aan de HomeRun of HomeRide

Wanneer krijgt een artikel het label ‘duurzamer’?

Dat verschilt per categorie en leggen we hier uit.

  • Fashion

Het artikel is gemaakt van ten minste 50% duurzaam materiaal: gerecycled polyester of denim, linnen, hennep en Tencel; of materialen die duurzamer geproduceerd zijn dan normaal: leer, wol of biologisch katoen.

  • Wonen & Tuin

Het artikel is gemaakt met een erkend duurzaam keurmerk voor textiel of hout: GOTS, FSC of PEFC-keurmerk. Of het artikel is gemaakt van duurzamere materialen, zoals: bamboe; of materialen die duurzamer geproduceerd zijn dan normaal: leer, wol en verantwoorde dons.

  • Beauty

Bij beautyproducten moet er sprake zijn van tenminste een van de onderstaande kenmerken: het product is biologisch (duurzame verpakkingseisen of gecertificeerd met een biologisch certificaat); het product is vegan of dierproefvrij gemaakt; of het bevat 90% natuurlijke ingrediënten.

Mode met duurzamere materialen

Steeds meer merken zijn zich bewust van de impact die ze hebben op het welzijn van onze planeet. Die merken bieden artikelen aan die gemaakt zijn van ten minste 50% duurzamere materialen. Ga op ontdekkingstocht.

Duurzamere beauty

Echte schoonheid zit van binnen zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor de beauty- en verzorgingsproducten die we hier voor je hebben verzameld. Deze producten bevatten duurzame verpakkingseisen of gecertificeerd met een biologisch certificaat; het product is vegan of dierproefvrij gemaakt; of het bevat 90% natuurlijke ingrediënten. Goed voor je huid en voor de natuur.

Oost west, thuis bewust

Je zit toch net wat lekkerder als ook je interieur een duurzamere tint heeft. Op deze plek vind je bijvoorbeeld banken, lampen en dekbedovertrekken die op een eerlijke en groene manier geproduceerd zijn. Home sweet home!

Voor een mooiere toekomst

Je wilt het beste voor je baby. Nu en straks. Er komen steeds meer babyproducten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Fijn voor nu (want het is altijd topkwaliteit). En fijn voor straks, want al deze producten dragen hun steentje bij aan een mooiere toekomst.

Laat je inspireren

    Laat je verrassen

    Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.