Duurzaamheid

Duurzamer

Elke dag zetten wij stappen om Wehkamp duurzamer te maken. Om het klimaat minder te belasten. Om het productieproces eerlijker en transparanter te maken. Op dit moment zijn wij druk bezig om deze pagina te update!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Beleid

Wij zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid naar de wereld. Zo zijn wij constant bezig met het verduurzamen van onze kantoren en distributiecentra, transport. In 2020 zijn wij dan ook troste winnaar geworden bij de Shopping Awards voor de vakprijs Duurzaamheid. Deze Award hebben wij gewonnen voor de verduurzaming van onze verpakkingen, waarmee zo’n 64% CO2 uitstoot wordt gereduceerd.

Verder hebben wij natuurlijk ook een verantwoordelijkheid voor onze keten. Denk hierbij aan de sociale omstandigheden en het verkleinen van onze schadelijke ecologische footprint d.m.v. watergebruik en chemicaliën bij de fabrieken waar wij mee samen werken. En zijn wij lid van BSCI, een organisatie die de omstandigheden in de fabrieken monitort. Daarnaast hebben wij doelen gesteld voor verschillende materialen, zoals duurzaam katoen van Better Cotton Initiative en verantwoord hout van FSC.

Maatschappelijke betrokkenheid

Het Kinderfonds

Sinds 2002 is Wehkamp een van de hoofdsponsors van het Ronald McDonaldKinderfonds. Het Kinderfonds zorgt ervoor dat zieke kinderen en hun familie dicht bij elkaar kunnen zijn, zodat ze altijd in de buurt zijn voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Kinderhuizen ruim 65.000 overnachtingen van meer dan 6.000 gezinnen mogelijk.

Wij sponsoren door producten en meubels beschikbaar te stellen voor alle huizen, maar ook bijvoorbeeld de jurkjes voor de gastvrouwen op het jaarlijkse KinderfondsGala. Ook verkoopt Wehkamp de kinderfondsknuffel, 100% van de opbrengst gaat naar het Kinderfonds. Daarnaast zetten medewerkers van Wehkamp zich in door bijvoorbeeld mee te doen aan de HomeRun of HomeRide

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.