Top Teaser Lite - Inspiratie - Gastblog - Anne-Marie - Maak je balkon lenteklaar

Maak je balkon lenteklaar

Geschreven door Wehkamp & Co ambassadeur Anne-Marie | Zodra op 1 maart de meteorologische lente begon, kon ik bijna niet wachten om mijn balkon lente klaar te maken! Want ook al heb ik geen tuin, mijn balkon van zo’n 5 bij 2,5 meter groot is een heerlijke plek! Ik heb er in het voorjaar en de zomer dan gewoon een extra kamer bij in ons huis. En daar maak ik het dan ook graag gezellig. Met deze tips is ook jouw balkon weer klaar voor het buitenseizoen!

Balkon schoomaken

De minst leuke klus maar wel de basis. Schoonmaken! Dat betekent dus ramen lappen (binnen en buiten!) en de vloer ontdoen van alle aanslag (vogelpoep, groene aanslag, vuil). Nog even een doekje over je tuinmeubilair (en wellicht een fris lakje) en het opleuken of ‘pimpen’ kan beginnen.

Pimpen maar!

Je hoeft echt niet elk jaar nieuw meubilair aan te schaffen. Fris de boel op met wat nieuwe fleurige kussentjes en vul grote potten met (bloeiende) planten. Ook fijn voor de bijen die moeite hebben om te overleven in de stad. Ik maak ook altijd een ‘kruidentuintje’ met o.a. salie, munt, basilicum en rozemarijn. Dan hoef ik tijdens het koken alleen maar even op mijn balkon wat verse blaadjes te knippen.

Lekker warm op je balkon

Ook als de temperatuur nog niet zo hoog is kun je al genieten van de buitenlucht. Zorg bijvoorbeeld voor een paar gezellige plaids. En een mooi buitenkleed is lekker warm aan je voeten en staat ook nog eens heel mooi! Of warm jezelf op aan een gasbrander of een heuse tuinhaard. Ook leuk: ga na het eten als toetje gezellig marshmallows branden en ’s mores maken!

Lekker lang buiten zitten met fijne verlichting

Tijdens de eerste wat warmere avonden maak je het gezellig met verlichting. Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer op of plaats hier een daar een paar mooie windlichten. Of wat dacht je van een solar tafellamp? Die laadt overdag op zodat je ’s avonds nog lang buiten kunt zitten lezen of borrelen.

Meer over onze gastbloggers

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met gastblogger Anne-Marie.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.