verlichting

Lichtbronnen

Net een mooie lamp aangeschaft? Bekijk hier de geschikte lichtbronnen. Ga voor een mooie kooldraadlamp van Eglo of It’s about RoMi als je lichtbron zichtbaar is of kies voor Philips HUE om speelse kle ...

125 resultatensorteren op
nieuwste collectie

Lichtbronnen

Licht is bepalend voor je interieur. Fel licht geeft een ongezellige uitstraling maar te weinig licht is ook onhandig. Wil je een praktische verlichting dan pas je deze natuurlijk aan naar de ruimte en het doel waar je deze wil gebruiken. Zo zal je in een keuken of een badkamer juist een heldere lichtbron nodig hebben, terwijl je in je huiskamer kiest voor juist sfeervolle verlichting.

Voor elk type lamp

Voor een mooie hanglamp in een sfeervol hoekje of boven tafel kies je misschien voor een mooie kooldraadlamp maar als je direct goed licht wilt hebben kan je het best een halogeen lamp gebruiken. We hebben ruim keus in gloeilampen, halogeenlampen en LED lampen en in verschillende maten. Zoals een E27 voor een grote fitting of de E14 voor een kleine fitting. Wil je verlichting over een hele lengte, bijvoorbeeld voor achter je televisie dan kies je natuurlijk voor de Philips lightstrips die verkrijgbaar zijn in 100cm . Deze verspreiden een mooi diffuus licht.

Goede verlichting is essentieel

Elke lamp heeft bepaalde kwalificaties. Maar welke lamp pas je nu toe en in welke situatie? Een goed verlichtingsplan is natuurlijk het halve werk. In de keuken is het natuurlijk belangrijk om goede verlichting te hebben en in dat geval ligt de keus al snel op halogeen verlichting. Het handige is dat je deze ook kunt combineren met een dimmer zodat je, als je niet in de keuken aan het werk bent het licht ook weer kan dimmen. Kies je voor energiezuinig? Kies dan een LED lamp. Deze zijn energiezuinig en bovendien ook nog eens milieuvriendelijk. Daarnaast is het energieverbruik van de lampen uitgedrukt in letters D t/m A met daarbij 1 tot meerdere plusjes. Zo kan je heel eenvoudig gelijk zien wat het gemiddelde energieverbruik is van de lichtbron die je wil aanschaffen.