Koperen lampen

17 resultaten
aanbevolen

17 resultaten

Hoera, de koperen lamp is terug van weggeweest

Goudkleurige lampen stralen luxe uit en zilverkleurige lampen zijn altijd een veilige keus. Maar als je een industriële look in je huis wilt creëren, kun je gewoonweg niet zonder een lamp in koperkleur. Koper brengt warmte en gezelligheid in huis, iets waar je nooit genoeg van kunt hebben. Ontbreekt er nog een lamp in koperkleur in jouw woning? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment.

Koper is divers en uniek

Bij een koperen hanglamp of een wandlamp van koper denken we al snel aan een industriële stijl. Toch zijn koper lampen zeer veelzijdig en voelen ze zich thuis in veel verschillende interieurs. Zo is de koperkleurige lamp een onmiskenbaar element uit de jaren 70. Een hanglamp in koperkleur of een plafondlamp in koper is dus de perfecte aanvulling op je retro interieur. Koper gaat goed samen met hout – vooral onbewerkt hout. Heb je een botanisch of landelijk interieur met veel houten meubels? Dan is koper de perfecte kleur om de houtelementen te doorbreken, zonder buiten de botanische of landelijke sfeer te treden.

Wat voor koperen lamp past in je interieur?

Ga je voor een wandlamp, een koperen plafondlamp of een koperen hanglamp? Welk type lamp je nodig hebt, is gemakkelijk te bepalen aan de hand van een lichtplan. Boven de eettafel wordt normaliter altijd een hanglamp gehangen. Heb je een zeer lange tafel? Dan heb je wellicht twee hanglampen nodig. Boven de salontafel kun je een hanglamp hangen, maar je kunt ook voor een plafonnière kiezen en de ruimte verder verlichten met een vloerlamp van koper. Wandverlichting is vrijwel nooit als hoofdverlichting te gebruiken, maar is perfect als sfeerverlichting. Ben je een fervente lezer? Vergeet dan geen koperkleurige tafellamp aan te schaffen voor het bijzettafeltje naast je fauteuil of bank.

Welke kleur past goed bij koper?

Koper is een zeer warme kleur en valt hierdoor al snel op. Een huis vullen met koperen lampen is in de ogen van velen dan ook een beetje te veel van het goede. Je kunt ervoor kiezen om naast koperen lampen ook zwart metalen lampen of lampen in een lichte kleur aan te schaffen. Koper staat prachtig bij verschillende tinten groen, maar ook bij oudroze, grijsblauw en okergeel. Het laat zich dus zeer gemakkelijk combineren en complementeren. Hierdoor is koper een geliefd element in vrijwel ieder huis.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.