Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij en derden je internetgedrag. Op onze website en die van derden. Waarom? Zodat wij en derden je advertenties kunnen laten zien die bij jouw interesses passen, en zodat je informatie kunt delen op social media. Meer weten?     Sluiten

 • wintersport: wat heb je nodig?

  Ben jij van plan om dit jaar op wintersport te gaan? Of je nu voor de eerste keer op de ski's staat of als een echte pro de berg afdaalt: je wilt er natuurlijk wel goed uitzien op de piste. Maar belangrijker nog is dat alles praktisch is: warm, waterdicht en winddicht. Wij geven je hieronder advies over skikleding, helmen, huidverzorging en meer. Wil je direct onze complete wintersportcollectie bekijken? Dat kan natuurlijk ook:

  bekijk alle producten

  alles voor de wintersport

  steeds meer bewust

  #

  waterkolom

  Hoe waterdicht is een materiaal? In de tests om dit cijfer te bepalen, wordt er een doorzichtige kolom met water op het materiaal gezet en gekeken bij hoeveel water het materiaal gaat lekken. Hoe hoger het cijfer, des te langer het duurt voordat het materiaal water doorlaat. Bij skikleding kun je uitgaan van:
  1000-5000 mm: waterdicht bij regen, als er geen druk op staat
  5000-15000 mm: waterdicht ook bij redelijke druk, niet langdurig
  15000-30000 mm: waterdicht ook bij langdurige en extreme druk

  #

  getapete naden:

  Door het stikken van kleding, ontstaan kleine gaatjes in het materiaal. Om de buitenkleding zoals jassen en broeken toch waterdicht te krijgen, worden deze naden vaak getapet. Door de coating op de naden is de wintersportkleding alsnog waterdicht.

  alttekst

  thermokleding

  Ga je tijdens de wintersport actief skiën? Dan is het belangrijk om thermokleding te dragen. Deze laag zorgt ervoor dat vocht wordt afgevoerd naar de volgende laag kleding. Daardoor blijft je lichaam goed op temperatuur.

  Thermokleding
  alttekst

  ski accessoires

  Wat nou als je deze avonturen eens vast kon leggen? Het kan met een wintersportcamera! Naast wintersportcamera’s hebben we ook accessoires voor je, zoals statieven en selfie sticks. Ontdek het totale aanbod.

  ski accessoires
  alttekst

  ski jas

  De derde laag zorgt ervoor dat je beschermd blijft tegen wind, regen en sneeuw. Deze moet dan ook wind- en waterdicht zijn. Je moet daarbij letten op ademend vermogen, de waterkolom en nog veel meer. Wat deze termen allemaal betekenen, lees je hieronder op deze pagina.

  ski jassen
  alttekst

  ski broek

  De derde laag zorgt ervoor dat je beschermd blijft tegen wind, regen en sneeuw. Deze moet dan ook wind- en waterdicht zijn. Je moet daarbij letten op ademend vermogen, de waterkolom en nog veel meer. Wat deze termen allemaal betekenen, lees je hieronder op deze pagina..

  ski broeken