Tuinhaarden

Wanneer de eerste zonnestralen schijnen, verblijf je het liefst tot in de late uurtjes in de tuin. Met tuinhaard zorg je ervoor dat je tijdens de frissere avonden heerlijk lang kunt natafelen met je vrienden. Onder tuinhaarden verstaan we niet alleen terrashaarden, maar ook vuurkorven en vuurschalen. Bekijk meteen ons assortiment en verleng het tuinseizoen.

31 Resultaten
Aanbevolen

31 Resultaten

De multifunctionele tuinhaard ideaal voor de tuin

Met een tuinhaard houd je in de eerste plaats het terras aangenaam warm. De roestvrij stalen of gietijzeren tuinhaard vul je met hout om vervolgens een behaaglijk vuur aan te stoken. Een kleinere versie is de tafelbrander die op propaangas functioneert. De handige pijp aan de tuinhaarden zorgt ervoor dat de rook op een prettige wijze wordt afgevoerd, waardoor je geen last hebt van eventuele rook. Wist je echter dat je de tuinhaard ook eenvoudig tot een barbecue ombouwt? Je plaatst hiervoor een vuurschaal of rooster in de tuinhaard. Van vis en vlees tot wokken of zelfs het bakken van pizza's, je maakt de lekkerste gerechten in een handomdraai klaar.

Een tuinhaard van gietijzer, gepoedercoat metaal of composiet?

Steelt een gietijzeren tuinhaard de show op jouw terras, of is een vuurhaard van robuust gietijzer of gepoedercoat materiaal een betere keuze? In de collectie van wehkamp zijn zelfs haarden van composiet verkrijgbaar die duurzaam en vuurbestendig zijn. Kies bijvoorbeeld een houtgestookte tuinhaard of vuurschaal van de SenS-line met een open structuur. Hierdoor geniet je aan alle zijden van een boeiend schouwspel van de vlammen. Niet alleen met de tuinhaarden creëer je een warme ambiance in de tuin. Plaats bijvoorbeeld ook sfeervolle buitenlampen in je tuin of gaslantaarns. Zo blijft het tot laat gezellig op de loungeset in je buitenruimte.

Hoe onderhoud je een tuinhaard?

De tuinhaard is een echte sfeermaker in de tuin. 's Avonds droom je urenlang weg bij het knisperende haardvuur en ben je volledig ontspannen. Hoe zorg je er echter voor dat je zo lang mogelijk geniet van je tuinhaard? Het onderhoud van de buitenhaard is eenvoudig. Een tuinhaard van gietijzer roest bijvoorbeeld niet door, waardoor het tegen alle weersomstandigheden bestand is. Daarnaast maak je de tuinhaard met een vochtige doek schoon. Sommige haarden beschikken over een asla, waardoor je meteen de afvalresten weggooit. Andere haarden hebben een spatscherm voor de veiligheid. Benieuwd elke tuinhaard het beste in jouw tuin past? Neem dan direct een kijkje bij onze collectie tuinhaarden en vuurschalen en doe inspiratie op.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.