Servies

Zo combineer je oud en nieuw servies

Heb je een etentje op de planning staan en wil je de tafel graag leuk dekken? Door oud en nieuw servies te matchen creëer je een opvallend en kleurrijk geheel. Je tafel ziet er bovendien origineel en feestelijk uit zonder dat je een compleet nieuw servies set hoeft te kopen. Wij zetten de beste tips om je servies te combineren op een rijtje! Felle kleuren, eyecatchers en de seizoenen spelen daarbij een grote rol.

Combineer basics met felle kleuren

Oud en nieuw servies combineren doe je door een mooie mix te maken tussen basics en felle kleuren. Een serviesgoed in basiskleuren – zoals wit en crème – match je makkelijk met de trendkleuren van het moment. Verwerk deze trendkleuren ook in andere accessoires op tafel, zoals kaarsen, bloemen, servetten en het tafelkleed.

Combineer basics met felle kleuren

Kies voor een aantal eyecatchers

Een compleet nieuw serviesgoed is een behoorlijke investering. Overweeg daarom een goede basisset aan te leggen in een neutrale kleur. Dit serviesgoed vul je vervolgens aan met een aantal eyecatchers in opvallende kleuren. Denk hierbij aan gekleurde glazen, kommetjes met een hippe print of opvallende borden.

Stem je serviesgoed af op het seizoen

Als je ’s zomers buiten aan het barbecueën bent, heb je behoefte aan ander serviesgoed dan als je in de winter een uitgebreid diner organiseert. Pas je serviesgoed daarom aan op het seizoen. Haal daarnaast in de lente het serviesgoed met bloemetjes tevoorschijn, terwijl je in de winter van een bord met kerstversiering eet.

Gooi oud serviesgoed niet weg

Ben je je oude serviesgoed zat? Gooi deze dan niet weg. Sommige items kun je hergebruiken of in een andere kleur schilderen. Uiteraard kun je spullen ook prima bewaren. Over een aantal jaar is deze kleur of print weer helemaal hip. Je (klein)kinderen zijn je nu al dankbaar. Heb je geen ruimte om alles te bewaren? Breng je oude serviesgoed dan naar de kringloop of verkoop het.

Veel plezier met mixen en matchen en eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.