ontdek je uitgerekende datum

hoi baby

ontdek je uitgerekende datum

Weten wanneer je uitgerekend bent? Op ons kun je rekenen! We laten zien wanneer het ongeveer zover is en vertellen meer over de verwachte geboortedag..

13 september 2022 is het zover!

Sterrenbeeld Maagd

Is je kind geboren tussen 23 augustus en 22 september, dan heeft je kind de Maagd als sterrenbeeld. Maagden staan bekend als behulpzame figuren die je graag bij alles een handje willen helpen. Zo zullen ze al vrij snel nieuwsgierig worden en je helpen bij allerlei huishoudelijke taken (de was in de mand doen, of iets voor je vasthouden).

Kijk echter wel uit dat je kind niet te behulpzaam wordt, waardoor ze zich vanuit zichzelf bezwaard voelen om automatisch te helpen. Maagden kunnen namelijk erg perfectionistisch zijn, waarbij het gevaar om de hoek ligt dat ze snel gestrest kunnen raken. Voor jou als ouder ligt hier de taak om jouw kind bij te brengen dat niet alles perfect hoef te zijn.

De behulpzaamheid van je kind zal zich ook uiten op school, waar Maagden vaak erg leergierig zijn. Ga hier gerust in mee, maar dram niet te hard door op het behalen van goede resultaten.

Populairste namen in september

Jongensnamen: Sem, Lucas, Noah, Daan en Milan

Meisjesnamen: Emma, Julia, Sophie, Tess en Anna

vaker een jongen dan een meisje

Historisch gezien worden er meer jongens dan meisjes geboren op jouw uitgerekende datum. Op basis van cijfers van de afgelopen jaren is op deze datum de kans op een jongen ongeveer 5% groter dan de kans op de geboorte van een meisje.

meestgestelde vragen

Hoe lang duurt de zwangerschap?
Wat als ik mijn cyclus niet precies?
Hoe lang ben ik al zwanger?
Waarom is de uitgerekende datum belangrijk?