Vind hier de beste wenkbrauwstijltips

De zin ‘als je haar maar goed zit’ geldt tegenwoordig niet enkel meer voor het kapsel. De styling van onze wenkbrauwen is bijna net zo belangrijk, vooral omdat het een groot effect heeft op onze looks en gezichtsuitdrukking. Niet zo vreemd dus dat er veel aandacht is voor wenkbrauwtrends. Welke trends zijn momenteel helemaal in en welke wenkbrauwstijlen passen bij welk gezicht? Welke producten gebruik je het beste om het gewenste effect te bereiken? Wehkamp vertelt je meer.

Welke wenkbrauwstijl past bij jouw gezicht?

Welke wenkbrauwstijl bij je past, is grotendeels afhankelijk van de vorm van je gezicht. Bepaal welk type gezicht je hebt en je weet welke wenkbrauwstijl jouw gezicht laat stralen.

Lang gezicht

Heb je een lang gezicht? Een vrijwel geheel horizontale wenkbrauwstijl met een zachte boog past perfect bij jou. Deze wenkbrauwvorm geeft je gezicht optisch meer breedte.

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, zal een gedefinieerde wenkbrauwstijl jou geweldig staan. Met behulp van de scherpe boog geef je je gezicht optisch meer lengte.

Diamantvormig gezicht

Heb jij prachtige, hoge jukbeenderen die breder zijn dan je voorhoofd? Bij een diamantvormige gezichtsvorm kies je het beste voor een rondere wenkbrauwstijl die jou zachte lijnen geeft.

Ovaal gezicht

Heb je een ovaalvormig gezicht? Hier is vrijwel iedere wenkbrauwstijl mee te combineren. Doordat je gezicht zachte vormen heeft die van nature in balans zijn, is het kiezen van een wenkbrauwstijl voornamelijk een kwestie van smaak. Experimenteer en kijk wat jij het beste vindt staan!

Vierkant gezicht

Sterke kaaklijn en hoge jukbeenderen? Dan heb je waarschijnlijk een vierkant gezicht. Bij deze gezichtsvorm kies je het beste voor een wenkbrauwstijl waarbij de lijnen schuin omhooglopen. De wenkbrauwboog is vrij hoekig en het uiteinde is een scherpe lijn.

Hartvormig gezicht

Is je kaak smaller dan je voorhoofd? Dan heb je waarschijnlijk een hartvormig gezicht. Je kin is wat spitser en daarom is een brede, ronde wenkbrauwvorm perfect voor jou. Het brengt je gezicht in balans met behulp van zachtere lijnen.

De beste wenkbrauwtrends van het moment

Wil jij een wenkbrauwstijl die niet enkel bij jouw gezicht past, maar die ook conform de laatste trends is? Wij zetten speciaal voor jou de beste wenkbrauwtrends op een rij.

Brow lamination

De trend brow lamination heb je ongetwijfeld voorbij zien komen als je fan bent van Dua Lipa. Het gaat om een semipermanente behandeling die ervoor zorgt dat de wenkbrauw de gewenste vorm aanhoudt. Zo ben jij ’s morgens snel klaar met je make-uproutine.

Fluffy brows

De fluffy brows hebben een natuurlijke uitstraling. Je verandert niets tot weinig aan je natuurlijke wenkbrauwvorm, maar je stylet ze om ze wat voller te laten lijken.

Powder brows

Powder brows verkrijg je tevens met een semipermanente behandeling. Pas na een jaar is een touch-up nodig. Er wordt met behulp van een PMU-apparaat pigment aangebracht, waardoor het lijkt alsof je poeder gebruikt hebt.

Welk product gebruik je het beste?

Serum, potlood, gel, poeder – er zijn zoveel wenkbrauwproducten verkrijgbaar. Welke moet je kiezen?

Serum

Wenkbrauwserum is ontwikkeld om wenkbrauwhaargroei te stimuleren en zorgt hierdoor voor vollere wenkbrauwen. Daarnaast kun je nog een potlood, gel of poeder gebruiken om ze verder te definiëren.

Potlood

Het beste wenkbrauwpotlood overstijgt de resultaten die je van andere wenkbrauwmake-up mag verwachten. Het geeft een zeer realistisch effect, doordat je de haarachtige structuur van je wenkbrauw kunt nabootsen. Voor het beste resultaat kies je voor een wasachtig wenkbrauwpotlood.

Poeder

Wil jij donkere, volle, mooie wenkbrauwen? Dan is wenkbrauwpoeder een goede keuze. Met dit product breng je schaduw aan, waardoor je brows er zeer gedefinieerd uit komen te zien.

Brow gel

Brow gel is ontworpen om de wenkbrauw te fixeren. Het is daarmee het equivalent van haarlak voor je kapsel. Je kunt voor transparante gel of gel met een kleurtje gaan.

Probeer wat nieuws

Ben jij klaar voor een nieuwe wenkbrauwstijl? Hopelijk heeft bovenstaand advies je wat ideeën gegeven. Wees niet bang om iets nieuws uit te proberen. Wie weet vind je op die manier je favoriete nieuwe wenkbrauwlook.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.