Strijkijzers

Iedereen weet dat je met strijken de kreuken uit je kleding krijgt, maar wist je dat je met strijken ook nog eens extra bacteriën doodt? Dus naast dat je kleding er strakker uitziet, verhoogt het de hygiëne van je kleding ook nog eens. Genoeg redenen om je strijkijzer maar weer eens uit de kast te pakken dus. Bekijk hier al onze strijkijzers.

59 resultaten
aanbevolen

59 resultaten

Strijkijzers

Wist je dat strijkijzers er niet alleen voor zorgen dat je textiel er weer mooi en glad uitziet, maar dat strijken ook nog eens voor extra hygiëne zorgt? De hitte doodt namelijk bacteriën, waardoor handdoeken, theedoeken en zakdoeken nog schoner worden dan na alleen een wasbeurt. In de loop der tijd zijn strijkijzers wel flink veranderd. Vroeger waren het massieve blokken van ijzer (vandaar de naam strijkijzer) die je op de kachel kon verhitten. Of je kon hem met hete kolen vullen en er dan mee strijken. Inmiddels zijn de meeste elektrische modellen zo geavanceerd dat ze allerlei functies hebben. Zelfs snoerloze strijkijzers die je op een laadstation moet opladen zijn tegenwoordig beschikbaar.

Kies uit strijkijzers van allerlei merken

Als je stof strijkt, worden de vezels uitgestrekt door de warmte en het gewicht van je strijkijzer. Ook nadat het textiel afgekoeld is, blijft het in deze strakke vorm. Strijken gaat overigens makkelijker als je wasgoed buiten in de wind droog is geworden of wanneer je er wasverzachter bij hebt gedaan in de was. Door stoom aan strijkijzers toe te voegen, werd het eenvoudiger gemaakt om bepaalde stoffen te strijken. Via gaatjes in de strijkzool wordt dan stoom samen met hete waterdruppeltjes op de kleding gespoten. Bij ons kun je kiezen uit strijkijzers van merken als Philips, Severin, Tefal en Siemens. We hebben tientallen varianten voor je. Als je nu al bepaalde wensen of eisen hebt, kun je een selectie maken van alle producten die daaraan voldoen. Denk aan het vermogen, de stoomdruk, mogelijkheid tot het geven van een stoomstoot, de inhoud van het waterreservoir, de snoerlengte en natuurlijk de prijs. Veel strijkplezier gewenst!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.