POP top teaser image

Inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen, oftewel inbetweens, zitten precies tussen overgordijnen en vitrage in qua lichtdoorlatendheid en privacy. Je creeërt sfeer zonder de hele ruimte te verduisteren. Inbetweens zijn er in verschillende kleuren en materialen, zo is er altijd een die aan al jouw wensen voldoet.

87 Resultaten
Aanbevolen

87 Resultaten

Geniet van lichtinval en privacy met inbetween gordijnen

Inbetween gordijnen zijn voor veel huishoudens een goede tussenoplossing. Vind je vitrages wat te dun, maar wil je ook niet de hele dag overgordijnen gesloten moeten houden om je privacy te beschermen? Dan zit je hier goed! Bekijk het aanbod inbetween gordijnen in het assortiment van wehkamp. Wat zijn inbetween gordijnen, welke voordelen bieden ze en waar moet je op letten als je ze wilt kopen?

De voordelen van inbetweens

Inbetween gordijnen hang je tussen je ramen en overgordijnen. Ze zijn dun en doorzichtig genoeg om erdoor naar buiten te kunnen kijken en om voldoende daglicht binnen te krijgen. Velen kiezen er dan ook voor ze de hele dag gesloten te houden. Tegelijkertijd bieden de gordijnen je privacy, doordat het niet mogelijk is om van buiten naar binnen te kijken. ’s Avonds is het het beste om je overgordijnen ook dicht te doen. Als het buiten donker is en je binnen de lampen aan hebt, is het namelijk wél mogelijk om van buiten naar binnen te kijken.

Inbetweens kopen: waar moet je op letten?

Waar moet je op letten wanneer je deze soepele, doorzichtige gordijnen koopt? Meet als eerste de breedte van je ramen op en de afstand van de rail tot de vloer of van de rail tot aan de vensterbank. Wijken de afmetingen af van de standaard maten? Bij wehkamp kun je inbetween gordijnen op maat bestellen. Bedenk daarna welke kleur gordijnen het beste bij jouw interieur past. Witte inbetweens zijn populair, maar kleuren als taupe, grijs, okergeel, legergroen en oranje behoren ook tot de mogelijkheden. Kies voor een egale kleur of koop mooie inbetween gordijnen met een motief.

De juiste plooi kiezen

Er zijn veel verschillende plooien mogelijk met gordijnen inbetween. Ga voor de enkele plooi, de vlinderplooi of de triple plooi. Hoe langer de gordijnen zijn, hoe meer plooien er nodig zijn om een mooi effect te behouden. Naast deze drie standaard plooien kun je ook voor de inbetween met wave plooi gaan. Op deze manier hangen de gordijnen onder de rail. Inbetween gordijnen met ringen bieden je de mogelijkheid de plooien handmatig aan te brengen door de gordijnen over de roede te bewegen. Ringen zijn vaak te zien bij overgordijnen, omdat ze bijdragen aan de zware, robuuste uitstraling. Ze kunnen echter ook prachtig staan bij inbetweens. Op die manier ontstaat er een mooi contrast dat goed bij veel verschillende interieurstijlen past, zoals landelijk of botanisch. Koop vandaag nog de inbetween gordijnen die het beste bij jouw inrichting passen!

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.

WannaGive Days
Shop nu

Categorieën