beauty

Chanel geuren

11 resultatensorteren op
aanbevolen

Chanel

Gabrielle ‘Coco’ Chanel opende in 1909 een klein winkeltje in Parijs waar vrouwenhoeden werden verkocht. Later begon ze met het ontwerpen van comfortabele vrouwenkleding en werd haar imperium uitgebreid. Coco Chanel wordt gezien als een van de belangrijkste modeontwerpsters ooit. Zij zorgde er samen met een aantal andere modeontwerpers voor, dat het sterk gekorsetteerd figuur van de toenmalige mode werd ingewisseld door meer casual kleding.

Chanel No.5

Chanel No.5 is het allereerste parfum van Chanel. Deze geur werd in 1921 ontwikkeld door de Russisch-Franse chemicus en parfumeur Ernest Beaux in opdracht van Coco Chanel. De geur en de marketing van deze geur zijn intussen iconisch geworden. De geur ruikt voor het eerst in die tijd niet naar bloemen en het uiterlijk van de parfum is uniek met haar minimalistische naam en de vierkante flacon. De sobere verpakking zorgt ervoor dat de aandacht op de parfum gevestigd blijft en wordt gezien als tijdloos, authentiek, hedendaags en modern tegelijkertijd. Chanel No. 5 is nog altijd een van de best verkopende parfums.

Uitbreiding geuren

Sinds de komst van Chanel No.5 is het aanbod in damesgeuren flink uitgebreid. Chanel heeft een parfum voor iedere gelegenheid. Een populaire geur onder vrouwen is Chance. Dit is een geur met verrassende combinaties, het is een bloemige maar erg frisse parfum die je voor ieder moment kan gebruiken. Een andere klassieke geur is Chanel Coco Mademoiselle. Dit is een fris, sensueel en sexy parfum.

Voor de heren is er een speciaal parfum ontworpen voor de sportieve en energieke man, Chanel Allure Homme Sport. Dit is een fris, sensueel, houtachtig en kruidig parfum. Ook is er is van deze parfum een extreme variant ontwikkeld, speciaal voor de man die echt van extreem houdt. Chanel Bleu De Chanel is een geur ontworpen voor de eer van de vrijheid van de man. Dit is tijdloze geur in een mysterieuze blauwe flacon.