Wonen & slapen

Matrassen

Wat voor matras je kiest ligt uiteraard aan je persoonlijke voorkeur. Wij hebben alle soorten matrassen van pocketveringsmatras tot polyethermatras. Maak je keuze uit verschillende merken als whkmp ...

1453 resultatensorteren op
aanbevolen

Matras kopen?

Zodra je in je bed ligt, is het uiterlijk daarvan niet meer van belang. Dan gaat het er alleen maar om hoe comfortabel je ligt. Matrassen hebben daarbij een uiterst belangrijke functie. Die bepalen immers hoe de drukverdeling is en hoe het met de ventilatie en vochtregulering gesteld is. Wij hebben tientallen verschillende soorten matrassen voor je in ons assortiment. Omdat ze allemaal andere eigenschappen hebben, zetten we de verschillen voor je op een rij. Zo kun jij makkelijk bepalen welk matras je wilt kopen.

Pocketvering en binnenvering matrassen

Een matras met goede vering spreken bij veel mensen tot de verbeelding. Logisch, want van deze technologisch vooruitstrevende matrastypen mag je heel wat comfort verwachten. Zo biedt een binnenveringsmatras een uitstekende verdeling van je lichaamsgewicht. Als je wilt weten hoe goed deze matrassen zijn: hoe meer veren per vierkante meter, des te beter is de matras. Een variant op dit type zijn pocketveringmatrassen. Deze bestaan uit verschillende compartimenten, die elk deel van je lichaam individuele ondersteuning bieden.

Koudschuim, traagschuim, polyether en latex

Matrassen van koudschuim bieden een hoge veerkracht en veel stevigheid, zodat je goed ondersteund wordt tijdens het slapen. Heb je het snel warm en ben je bang voor kuilvorming, dan is dit koele type geschikt voor jou. Een polyethermatras is voordeliger. De dichtheid van het schuim (SG-waarde) bepaalt hoeveel ondersteuning je mag verwachten. Traagschuim komt inderdaad langzaam weer terug in zijn oude vorm als je er niet meer op drukt. Vooral zwaardere lichaamsdelen zoals de schouders en heupen hebben baat bij de ondersteuning die dit type matras biedt. Matrassen van latex zijn heel hygiënisch. Deze varianten zijn niet alleen heel soepel, maar hebben ook een antibacteriële en schimmelwerende werking. Al deze matrassen hebben we voor je. Jij mag kiezen!