Zo geef je je woonkamer een snelle en goedkope make-over

Soms ben je toe aan iets nieuws, maar heb je niet de tijd of het geld om te investeren in een compleet nieuw interieur. Gelukkig hoeft dat ook niet, want er zijn allerlei manieren om je huis in een handomdraai anders aan te laten voelen. Ontdek hier de kracht van nieuwe woonaccessoires en andere tips om je woning een goedkope make-over te geven.

Schuif met je meubels

Soms heb je niet eens nieuwe spullen nodig om je huis er als nieuw uit te laten zien. Kijk eens goed naar wat je al hebt en hoe je deze meubels en accessoires op een andere manier neer kunt zetten. Misschien kan je bank wel tegen een andere muur staan, waardoor je woonkamer er ineens veel opener uitziet. Je kunt de fotolijstjes op de slaapkamer ook eens verruilen voor die van de woonkamer. Zo gebruik je wat je al hebt en hoef je geen cent extra uit te geven, terwijl je interieur wel verandert.

Kies voor andere plaids en kussens

Het zijn vaak de stoffen accessoires die voor veel warmte en sfeer zorgen. Ben je bezig met een woonkamer make-over? Dan is het slim om eens nieuwe sierkussens voor de bank te kopen. Ga voor een nieuwe, frisse kleur en leg meteen een bijpassend plaid op de bank. Wees ook niet bang om te spelen met andere vormen, zoals ronde of rechthoekige kussens. Je kunt ook iets groter uitpakken en het vloerkleed bij je zithoek veranderen. Door andere kleuren en texturen in je interieur te verwerken, voelt het al snel als nieuw aan.

Ga aan de slag met verf

Heb je iets meer tijd? Kies er dan voor om je woning een nieuw kleurtje te geven. Dat kan op allerlei manieren. Soms zorgt een accentmuur in een mooie kleur al voor een totaal nieuwe look, maar je kunt ook oude meubels opknappen met een mooie verfkleur. Kies voor een trendy kleur die je huidige meubels en accessoires goed accentueert, maar die ook net wat anders aanvoelt. Je bent vaak maar een dag kwijt, maar de uitstraling van je interieur verandert enorm.

Verander je blikvangers

Ieder interieur heeft een paar blikvangers die de stijl en uitstraling van een kamer bepalen. Dat kan een schilderij aan de muur zijn, maar ook een grote vaas met een sierlijke plant. Wil je zo min mogelijk in je interieur veranderen en toch voor veel impact zorgen? Verander dan deze blikvangers. Hang een nieuw groot schilderij op met een totaal andere uitstraling of kies voor een vaas in een compleet nieuwe kleur.

Ruil met vrienden

Ben je op zoek naar goedkope woonaccessoires om de look van je woonkamer te veranderen? Dan kun je natuurlijk de woonaccessoires in de sale in de gaten houden, maar het is ook slim om eens accessoires uit te wisselen met vrienden. Misschien hebben zij wel prachtige schilderijen, kussens, vazen, beelden of fotolijstjes die je graag in huis zou willen hebben. Tegelijkertijd kun jij ze blij maken met de leuke accessoires uit jouw woning. Organiseer een ruilavond met meerdere vrienden, zodat jullie allemaal jullie woning een goedkope make-over kunnen geven.

Alles voor een stijlvol huis

Zelfs met een kleine portemonnee zijn er manieren om je woning een nieuwe look te geven. Nieuwe woonaccessoires, een verfrissend kleurtje op de muur of een mooi nieuw vloerkleed is vaak al genoeg om de sfeer in huis te veranderen. Bij wehkamp vind je alles wat je zoekt, dus ook woondecoratie voor een zachte prijs.

Meer inspiratie?

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.