Schilderijen

50 resultaten
nieuwste collectie

50 resultaten

Maak je interieur compleet met een schilderij

Niets brengt zoveel karakter aan in een interieur als een schilderij. Natuurlijk kun je zelf een schilderij maken, maar als je hier geen tijd voor hebt of niet zo creatief bent ingesteld, is een schilderij kopen een goede optie. Waar moet je op letten, wanneer je schilderijen kopen wilt? Wij geven je graag wat tips, zodat je het perfecte schilderij online vindt.

Grote of kleine schilderijen kopen?

Hoe groot het schilderij moet zijn, hangt af van hoeveel schilderijen je wilt ophangen, de ruimte die je op de muur hebt en de grootte van je kamer en meubels. Als jij een grote bank tegen je muur aan hebt staan, zal één enkel klein schilderijtje boven het meubelstuk er verloren uitzien. Daarom kies je in dit geval beter voor een groter schilderij. Als je meerdere schilderijen wilt ophangen, kun je ook een collage van kleine schilderijtjes boven de bank of elders in huis creëren. Hier kun je eventueel ook andere wanddecoratie tussen hangen, zoals een macramé, foto’s, een longhorn, een wandrekje of een wandkleedje.

Welke stijl moet je kiezen

Ga je voor een abstract schilderij, een botanisch schilderij, een schilderij met dieren of iets anders? Welke stijl je kiest, zal grotendeels afhangen van de stijl van je interieur. Heb je een botanisch interieur? Dan is een schilderij van een plant of bloem wellicht meer op zijn plek in jouw huis dan een schilderij met zeedieren. Daarnaast speelt je eigen voorkeur natuurlijk mee. Als je van realisme houdt, zal je minder snel geneigd zijn een abstract schilderij te kopen en vice versa.

Waar hang je je schilderij op

Er zijn eigenlijk maar weinig ruimtes in huis waar schilderijen niet op hun plaats zijn. Zo kun je een prachtig schilderij voor de kinderkamer kopen, een schilderij ophangen in de hal of een schilderij kiezen voor in je studeerkamer. Een schilderij in de woonkamer wordt vaak boven de bank opgehangen, maar boven de piano, het dressoir of de schoorsteenmantel voelt het zich ook helemaal thuis.

Welke kleuren kies je?

Je kunt een schilderij kopen dat deels dezelfde kleuren portretteert als jouw interieur. Als je nog niet zoveel kleur in je kamer hebt, kan het juist heel leuk zijn om een schilderij voor de woonkamer te kiezen dat geheel uit de toon valt om zo een contrast te creëren. De kleur en het materiaal tellen ook mee wanneer je een schilderij met lijst koopt. Natuurlijk kun je de lijst altijd vervangen wanneer deze niet geheel naar smaak is of botst met jouw interieurstijl.

De prijzen van schilderijen

Als je een schilderij van een beroemde kunstenaar aan de wand wilt hebben hangen, kan het zijn dat je een extra hypotheek moet afsluiten om dit te betalen. Gelukkig hoeven schilderijen helemaal niet duur te zijn of van een beroemde maker afkomstig. Het belangrijkste is dat jij het schilderij mooi vindt en dat het iets toevoegt aan je interieur.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.