Top Teaser Lite - Categorie - Subcategorie - Kalenderweek nummer - Seizoen - Campagne - Personalisatie - Funded - Overig

Hoe kies je de juiste wanddecoratie?

Bij wehkamp vind je de mooiste decoratie voor aan de muur. We hebben een uitgebreid assortiment aan verschillende producten. Het is niet altijd makkelijk om de juiste decoratie voor aan de wand te vinden. Het moet namelijk goed matchen met de rest van het interieur. In dit artikel vertellen wij je welke soorten wanddecoratie er zijn en hoe je de juiste decoratie kiest.

Bepaal de plek

De plek waar je de wanddecoratie wilt hangen, is heel belangrijk voor het kiezen van de juiste decoratie. Niet elke soort wanddecoratie komt namelijk op elke plek goed tot z’n recht. Zo is een wandkleed vaak wat groter en daardoor bijvoorbeeld niet geschikt voor het toilet. Fotolijsten en schilderijen zal je minder vaak terugzien in de badkamer, omdat het daar vaak vochtig is.

Voor welke stijl en kleur kies je?

Er zijn ontzettend veel verschillende woonstijlen. Je kiest de juiste decoratie en accessoires dan ook op basis van jouw wensen én de woonstijl die je hebt. Heb jij een industriële woonstijl? Kies dan voor decoratie in materialen zoals metaal, beton, canvas en hout. Qua kleuren kun je denken aan zwart-, wit- en grijstinten, cognac en legergroen. Heb jij een landelijke woonstijl? Ga dan voor linnen, canvas, breisels en natuurtinten. Heeft jouw woning een romantische woonstijl? Dan zijn bloemen of fijne patronen een goede keuze. En accessoires in pasteltinten.

Mix en match je wanddecoratie

Als je decoratie gaat uitkiezen, dan heb je twee keuzen: je kunt voor één item kiezen of een collage van meerdere items. Vooral bij fotolijsten geeft dit een leuk, speels effect. Maar je kunt ook verschillende items met elkaar combineren, bijvoorbeeld items met dezelfde grootte en vorm, om een symmetrische compositie op de muur te creëren.

De juiste muurdecoratie kiezen

Als je eenmaal weet welke ruimte je wilt aankleden en welke stijl én kleuren je graag wilt hebben, dan is het tijd voor het kiezen van de juiste decoratie. Je hebt de keuze uit heel veel verschillende decoratie voor aan de muur, bijvoorbeeld wandhangers, posters, schilderijen, rekjes, wandkleden, spiegels, memoborden of een poster.

Schilderijen en posters

Veel Nederlanders hebben een schilderij of poster aan de muur. Als je een schilderij gaat uitkiezen dan is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over de gewenste sfeer die je wilt creëren. In een rustig interieur met lichte, subtiele kleuren kan het verfrissend zijn om juist een kleurrijk schilderij te kiezen als eyecatcher. Een goede plek om een schilderij op te hangen, is boven de bank of boven de eettafel. Ook boven een dressoir in de gang kun je een schilderij ophangen.

Wandkleden en wandhangers

Een wandkleed is een echte eyecatcher in jouw interieur! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen. Met een groot wandkleed vul je gelijk een kale wand op. Leuk is bijvoorbeeld een wandkleed met een dier voor in de slaapkamer van jouw kind. Vind je een wandkleed te groot? Kies dan voor een wandhanger, verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren. Wandhangers met franjes zien we veel in een Ibiza-interieur terug.

Fotolijsten

Door fotolijstjes op te hangen, geef je jouw interieur een persoonlijk tintje. Een leuke manier om lijsten op te hangen, is door de grootste fotolijst in het midden te hangen en hieromheen de kleinere lijsten te plaatsen. Zorg ervoor dat er precies evenveel ruimte tussen de fotolijsten zit. Bang dat het te druk wordt? Kies dan voor fotolijsten in hetzelfde materiaal, bijvoorbeeld hout of metaal. Fotolijsten hoef je natuurlijk niet aan de muur te hangen; je kunt ze ook op een wandplank zetten.

Wandplanken

Een wandplank is niet alleen praktisch maar zeker ook decoratief. Gebruik ze bijvoorbeeld voor kruidenpotjes, fotolijstjes, speelgoed, boeken of plantjes. In een industriële woonstijl staan wandplanken met leren details super gaaf. Witte muurplanken of een wandplank van hout staan weer erg goed in een Scandinavische woonstijl. Je kunt kiezen voor één plank, maar ook voor meerdere planken.

Wandrekjes

Ook wandrekjes zijn heel praktisch en eigenlijk onmisbaar in het interieur. Plaats het rekje bijvoorbeeld naast de spiegel in de badkamer. Zo heb je al je make-up en verzorgingsproducten direct bij de hand. Of wat dacht je van een wandrekje in de keuken voor al jouw specerijen? Ook boeken en speelgoed kun je op een wandrekje kwijt. Wandrekjes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Wil je eens wat anders? Ga dan voor een ovale vorm.

Laat je verrassen

Ontvang de laatste acties, nieuwe mode en persoonlijke tips in je mailbox.